• Головна
  • До +50°C: зафіксовано найспекотніший день за всю історію спостережень
14:00, 5 липня 2023 р.

До +50°C: зафіксовано найспекотніший день за всю історію спостережень

До +50°C: зафіксовано найспекотніший день за всю історію спостережень

Понеділок, 3 липня 2023 року став найспекотнішим днем у світі за всю історію спостережень. Середня глобальна температура цього дня досягла 17,01 градуса за Цельсієм, перевищивши рекорд серпня 2016 року – 16,92°C.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Національний центр екологічного прогнозування США .

Упродовж останніх тижнів від сильної спеки страждає південь США. У Китаї температура повітря перевищувала +35°C. У Північній Африці – +50°C.

І навіть в Антарктиді, де нині зима, зареєстровано аномально високі температури. Українська антарктична станція «Академік Вернадський» на мисі Марина острова Галіндез нещодавно зафіксувала липневий температурний рекорд у +8,7°C.

Учені кажуть, що причиною цього є зміна клімату разом із явищем Ель-Ніньо - потепління Тихого океану й повітря в екваторіальній зоні біля берегів Еквадору, Перу й Чилі, що триває пів року.

Зазначимо, що в Україні також спостерігається стабільне підвищення температури практично по всій території.Подекуди спека досягає +35°С.

"Основною характеристикою першої декади липня буде підвищення температури до справжніх таких літніх значень. Хоча в кожному регіоні буде по-своєму, але загалом температура буде стабільно доволі висока", - розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...