• Головна
  • Колесовідбійний брус: для чого та де його встановлюють у Дніпрі
10:00, 4 липня 2023 р.

Колесовідбійний брус: для чого та де його встановлюють у Дніпрі

Колесовідбійний брус: для чого та де його встановлюють у Дніпрі

У Дніпрі на Запорізькому шосе встановлюють колесовідбійний брус та перевіряють технічний стан світлофорів. Це робить безпечним цю ділянку як для водіїв, так і для пішоходів.

Про це повідомили в пресслужбі міськради Дніпра.

Колесовідбійний брус почали ставити в нашому місті у 2019 році. Його перевага – захист від лобового зіткнення автомобілів. Тобто при зіткненні відбійник бере удар на себе. Отже, учасники ДТП отримують мінімальну шкоду від аварії.

Брус, який монтують у Дніпрі, отримує високі оцінки щодо безпечності вже протягом кількох років. Його та інші бруси світу щорічно за допомогою краш-тесту перевіряє найбільша громадська організація автомобілістів Німеччини ADAC.

У Дніпрі з початку 2023 року змонтували 5,5 км такого брусу. А в цілому з 2019 року на автомагістралях міста встановили 25,1 км таких відбійників. Таким чином на тих ділянках, де є цей брус, до нуля зведені випадки лобового зіткнення.

«По Запорізькому шосе роботи вже на завершальній стадії, ще 1-2 дні і брус буде готовий. Він буде безпечний як вдень, так і вночі, бо саме в темну пору доби тут працюватимуть світловідбивачі, тобто брус буде чудово видно. Загалом на цій ділянці ми змонтували пів кілометра цього відбійника.

По місту цьогоріч ми працювали на просп. Слобожанському, проїзду Олександра Гальченка (на ділянці від вул. Панікахи до просп. Богдана Хмельницького), вул. Старочумацькій та по вул. Павлова. Далі плануємо роботи продовжити. Якщо все вдасться, то цього року цей брус з’явиться і по вул. Київській», – каже начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.

Поруч із бригадою дорожніх служб працює і КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР. Фахівці перевіряють технічний стан світлофора.

«У нас у місті 224 світлофорні об'єкти, щоденно ми виїжджаємо на різні та перевіряємо їх. У технічне обслуговування входить: перевірка зовнішнього стану, технічний огляд кнопки управління пішохідною фазою, перевірка роботи звукового сигналу на світлофорах зі звуковим супроводом, перевірка роботи табло відліку часу, огляд кабельних тросів до місця підключення світлофорів, фарбування шаф контролерів», – зазначив провідний інженер-електронник КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Козирев.

Щодо побудови нових світлофорних об’єктів, то на період дії воєнного стану фінансування таке будівництво не передбачено бюджетом міста. Тим не менш силами КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР у 2022 році збудовано світлофорний об’єкт на вул. Передовій в районі будинку дитячої творчості.

Також у 2023 році запланована побудова 2-х нових світлофорних об’єктів та реконструкція наявного (Запорізьке шосе – пров. Джинчарадзе), де за зверненнями громадян облаштують другий пішохідний перехід через Запорізьке шосе в районі зупинки громадського транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...