• Головна
  • Україна може дізнатися про підрив Запорізької АЕС через кілька годин
17:00, 30 червня 2023 р.

Україна може дізнатися про підрив Запорізької АЕС через кілька годин

Україна може дізнатися про підрив Запорізької АЕС через кілька годин

В Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях відбулися спеціальні навчання, на яких відпрацьовувався план дій у разі можливого теракту на тимчасово окупованій ЗАЕС. Як виявилося, немає прямого доступу до радіаційного контролю через росіян. Тому у разі підриву станції, ми зможемо дізнатися про це лише через кілька годин.

Про це повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін на пресконференції.

За його словами, прямий радіаційний контроль у руках росіян.

"На сьогодні ми маємо датчики радіаційного моніторингу на контрольованій Україною території на правобережжі і по цих датчиках ми будемо відслідковувати.

Якщо дійсно буде викид на Запорізькій атомній станцій ми будемо мати інформацію через декілька годин. Якщо буде нормальна ситуація з повітрям, то буквально через декілька хвилин ми будемо мати цю інформацію", - сказав він.

Своєю чергою, міністр енергетики Герман Галущенко, висловив надію, що присутні на станції представники МАГАТЕ у разі аварії якомога швидше повідомлять інформацію про це в штаб-квартиру агентства та Україні.

"Коли, не дай Боже, подія станеться, ми не будемо бачити саму подію коли вона станеться. Ми будемо це знати, але ми не будемо мати інформацію в режимі реального часу і це впливає на весь процес", - розповів він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...