• Головна
  • Алгоритм дій на випадок аварії на ЗАЕС: на Дніпропетровщині пройдуть навчання
17:30, 28 червня 2023 р.

Алгоритм дій на випадок аварії на ЗАЕС: на Дніпропетровщині пройдуть навчання

Алгоритм дій на випадок аварії на ЗАЕС: на Дніпропетровщині пройдуть навчання

Через загрозу підриву Запорізької АЕС, 29 та 30 червня на Дніпропетровщині пройдуть масштабні навчання. На них відпрацюватимуть алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Навчання проходитимуть у Нікопольському та Криворізькому районах. До них приєднаються представники ОВА та місцевої влади, ДСНС, поліції, Нацгвардії, транспортники, медики. Акцент робитимуть на плани евакуації.

Жителів районів закликають не панікувати.

"Заходи, свідками яких ви можете стати, це лише тренування", – зазначив він.

Ситуація на ЗАЕС

На випадок надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС на Дніпропетровщині розробили план евакуації та визначили маршрути, якими людей доправлятимуть в безпечні місця.

Жителів області закликали зберігати спокій та підготуватися до можливої аварії – зібрати "тривожну валізку" з необхідними речами, зробити запаси води у герметичних місткостях. У разі вибуху необхідно буде щільно закрити всі вікна, двері та вентиляційні отвори.

13 червня Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що стурбований тим, що бойові дії відбуваються поблизу Запорізької атомної станції.

15 червня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав ЗАЕС. Він розповів про ситуацію на ставку-охолоджувачі ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС.

22 червня президент Зеленський заявив, що розвідка отримала інформацію про те, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції (ЗАЕС) з викидом радіації.

На випадок теракту на Запорізькій АЕС українські правоохоронці та рятувальники готуються до ліквідації наслідків, уже розгорнуті штаби. У разі витоку радіації українцям варто зберігати спокій і дотримуватися інструкцій від органів влади, зокрема, якщо не буде евакуаційних заходів, слід ізолюватися вдома на добу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...