• Головна
  • Патріотичні майстер-класи, вікторини, тематичні концерти й вистави: як Дніпропетровщина відзначає День Конституції України
16:00, 28 червня 2023 р.

Патріотичні майстер-класи, вікторини, тематичні концерти й вистави: як Дніпропетровщина відзначає День Конституції України

Патріотичні майстер-класи, вікторини, тематичні концерти й вистави: як Дніпропетровщина відзначає День Конституції України

Дніпропетровщина відзначає День Конституції України. Долучилися театри, музеї та бібліотеки регіону.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації, передає редакція 056.

«До Дня Конституції у різних куточках області проходять патріотичні читання, майстер-класи. А ще зустрічі, виставки, історичні екскурси. Вранці представники керівництва області та Дніпра поклали квіти до пам’ятника Шевченку», – розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.

В обласній бібліотеці для молоді ім. Свєтлова провели віртуальну вікторину «Чи знаєш ти головний Закон своєї держави?». Хлопці та дівчата збирались на бесіду «Конституція від козаків до сьогодення». А ще там організували книжкову виставку і вуличний майстер-клас із мотузкового плетіння. Виготовляли патріотичні браслети і в обласній бібліотеці для дітей.

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія «відправила» читачів в історичний екскурс. Їм розповідали, як створювався та приймався Основний Закон нашої держави.

О 16:00 мешканці та гості Дніпра писатимуть диктант у підземці. Текст читатиме український комік Юрій Ткач. Передбачена онлайн-трансляція у ютуб. Тому долучитися може кожен охочий.

Ввечері у Дніпровському академічному театрі драми та комедії покажуть виставу «Всупереч». Постановка – на основі документальних фактів та п’єс драматургів, які стали свідками війни. Там, зокрема, є уривки з легендарного діалогу про «Руський воєнний корабль…», історія підлітків з Бучі.

Пройдуть у закладах культури регіону й концерти.

На офіційній сторінці ОВА у Фейсбук можна долучитися до святкової вікторини. Учасникам потрібно відповісти на питання з історії Основного Закону у коментарях під дописом. На переможця чекає приз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...