• Головна
  • Як іноземні компоненти потрапляють до військової промисловості рф
16:00, 25 червня 2023 р.

Як іноземні компоненти потрапляють до військової промисловості рф

Як іноземні компоненти потрапляють до військової промисловості рф

Іноземні компоненти, які росія використовує для виробництва зброї, потрапляють до держави-агресора через країни, які не приєднались до санкцій Заходу.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна, передає редакція.

Вадим Скібіцький зазначив, що низка складових для військової промисловості агресора потрапляють до росії під виглядом побутових товарів, а одним з поширених механізмів обходу санкцій є створення фірм-одноденок.

«У деяких країнах рф створює або спільні підприємства, або відкриває підприємства, що існують один день, тиждень: завозиться продукція, і потім це підприємство зникає», ― пояснив представник воєнної розвідки  України.

За словами представника ГУР МО України, вирішення проблеми обходу санкцій значною мірою залежить від ефективного експортного контролю.

«Йдеться, до речі, не тільки про компоненти. Є й інші питання, пов'язані з виготовленням озброєння: сучасні верстати, програмне забезпечення, окремі матеріали і речовини, які необхідні росії. Все це сьогодні на першочерговому контролі. Аби не дозволити відновити і наростити виробництво на території росії,  наше завдання зараз – чітко виявити, що необхідно російському ВПК, які компоненти використовує держава-агресор та в чому вона має дефіцит», ― сказав Вадим Скібіцький, зазначивши, що Україна зосереджує значну увагу проблемі обходу росією санкцій та працює з міжнародними партнерами над її вирішенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...