• Головна
  • Дніпро повертається в річище, в якому був 70 років тому
13:00, 22 червня 2023 р.

Дніпро повертається в річище, в якому був 70 років тому

Дніпро повертається в річище, в якому був 70 років тому

С моменту після підірву Каховської ГЕС, вода відступила від берегів на 1300-1600 метрів. Дніпро практично повертається в своє русло, в якому воно було 70 років тому. Проводяться необхідні розрахунки, які дозволять спрогнозувати і потреби води населенню, і спроможності водного басейну річки.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

За його словами, однією з нагальних потреб у зоні ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС залишається вода. Як питна, так і технічна. Зараз її підвозять.

"Але ми робимо все можливе для того, щоб у найкоротший термін провести комплекс геодезично-розвідувальних робіт, щоб запустити свердловини. Паралельно у нас працюють 10 станцій фільтрації для очищення питної води. Також ми маємо запаси як мінімум на місяць, щоб забезпечити всіх людей питною водою", - розповів Клименко.

Середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,96 м БС. У створі поста Херсон за добу рівень води знизився на 9 см. І станом на 8:00 22 червня становить - 0,45 м БС.

За повідомленням ДСНС, на ранок 22 червня спостерігається поступове зниження рівня води, що нині перебуває на позначці 0,15 м (з початку доби рівень знизився на 2 см). Підтоплено 3 населених пункти (214 будинків) на правому березі р. Дніпро. На тимчасово окупованій - 17 населених пунктів.

Минулої доби рятувальники ДСНС відкачали понад 21 тис. 400 тонн води з 71 підвалу та будинку. Від початку робіт - понад 195 тис. тонн з 699 будинків та підвалів. Підвезено понад 21 тонну води для громадян, а з початку робіт понад 575 тонн води.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...