• Головна
  • Як використовувати хлор для басейну безпечно та ефективно: професійні поради
Новини компаній
09:00, 21 червня 2023 р.

Як використовувати хлор для басейну безпечно та ефективно: професійні поради

Новини компаній

Щоб проведення часу у басейні було приємним та безпечним, необхідно постійно підтримувати чистоту та порядок у ньому. Серед різноманітних засобів для очищення й дезінфекції часто вибирають та купують хлор для басейну. Це ефективний та недорогий засіб, який містить спеціальні молекули. Вони усувають у воді різні мікроорганізми, які призводять до зростання водоростей, розвитку бактерій та інфекцій.

Однак деякі власники басейнів негативно ставляться до хлорування води через здатність цього знезаражувального засобу викликати подразнення слизових оболонок, а також через неприємний запах. Варто зазначити, що у чистій воді за умови правильного дозування якісного хлору не виникне подразнення чи запах. Такі неприємні наслідки можуть з'явитися, коли хлор з'єднується з іншими речовинами, утворюючи хлорамінові сполуки. Тому дуже важливо дотримуватися правил використання хлорки.

Як використовувати хлор для басейну безпечно та ефективно: професійні поради, фото-1

Як використовувати хлор для басейну безпечно та ефективно: рекомендації від фахівців

Пропонуємо ознайомитися з декількома професійними порадами:

  • Точні пропорції. Через перевищення концентрації хлору можуть почервоніти слизові оболонки, шкіра, порушитися робота легень, а сам організм відчуватиме стан отруєння. Якщо додати менше хлору, ніж належить, з’явиться лише видимий ефект очищення, але проблема забруднення не вирішиться.
  • Тестування показників. Перед використанням хлору необхідно виміряти pH води та рівень жорсткості. Якщо пропустити цей крок, дезінфекція може не дати ефекту.
  • Обережність. Під час роботи з хлором використовуйте захисні рукавички та окуляри, щоб уникнути контакту зі шкірою та очима. Зберігайте хлор у сухому та прохолодному місці, далеко від прямих сонячних променів та у недоступному для дітей і тварин місці.
  • Додаткові засоби для оброблення води. Дозвольте правильно діяти хлору, використовуючи додаткові засоби (наприклад, стабілізатори хлору та ультрафіолетові установки).

Дотримання цих порад допоможе вам використовувати хлор безпечно та ефективно, підтримуючи чистоту та гігієну води для комфортного плавання.

Як використовувати хлор для басейну безпечно та ефективно: професійні поради, фото-2

Який хлор для басейну краще купити

На ринку існує багато надійних виробників хлору для басейну. Наприклад, Chemoform чи Linex. Також є різні варіанти хлору, які можна використовувати для оброблення басейнів.

Популярними серед них є:

  • Пігулки. Швидкорозчинний – шоковий хлор для ударної дезінфекції води. Тривалий хлор повільно розчиняється у воді та забезпечує поступове вивільнення хлору.
  • Рідкий хлор. Він швидко розчиняється у воді й вбиває бактерії та віруси.

Під час вибору хлору для басейну важливо враховувати розмір чаші, переваги за типом та зручністю використання, а також бюджет. Якщо ви заповнили чашу новою водою (або замінили більшу частину води), тоді потрібно купувати шок хлор для басейну. Шокова дезінфекція є швидким та ефективним способом боротьби з мікробами. Придбати якісні засоби для очищення та дезінфекції басейну можна в компанії «Басейн Маркет». На їхньому сайті представлений широкий вибір засобів для хлорування. За потреби менеджери магазину допоможуть з вибором з огляду на ваші потреби. Доставка здійснюється по всій Україні, зокрема і у місто Дніпро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...