• Головна
  • Підрив Каховської ГЕС: як спадає рівень води
09:30, 19 червня 2023 р.

Підрив Каховської ГЕС: як спадає рівень води

Підрив Каховської ГЕС: як спадає рівень води

За інформацією Укргідрометцентру у створі поста Херсон продовжується стабільний спад. За добу рівень води знизився на 20 см. І станом на 08:00 19 червня становить - 0,79 м БС.

Про це повідомляє сайт 056.

Підтопленими залишаються 5 населених пунктів правобережжя - це Херсон, Білозерка, Дніпровське, Новогреднєве, Благодатівка. Там під водою залишається ще 843 будинки

"Працівники "Херсонводоканалу", продовжив він, теж сушать, ремонтують затоплене обладнання, викачують воду", - сказав голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Він зауважив, що у найбільш підтопленому мікрорайоні Херсона Корабел з кожним днем все менше нагадувань про велику воду. Звідти вивезли вже 31 тонну сміття.

За 18 червня рятувальники відкачали понад 23 тис. тонн з 78 будинків та підвалів. Від початку робіт – понад 132 тис. тонн з 497 будинків та підвалів.

За результатами вивчення фото та відеоматеріалів з БПЛА визначено, що рівень води в Каховському водосховищі може бути нижче 7 метрів.

Середній рівень нижнього б’єфу біля греблі ДніпроГЕС дорівнює 13,10 м БС.

Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над розробкою проєкту зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища після деокупації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...