• Головна
  • Масштабна тривога, меседж Африці: росія запустила "калібри" та "кинджали" по Україні
13:00, 16 червня 2023 р.

Масштабна тривога, меседж Африці: росія запустила "калібри" та "кинджали" по Україні

Масштабна тривога, меседж Африці: росія запустила "калібри" та "кинджали" по Україні

Сьогодні під час масштабної повітряної тривоги, українців попередили про пуски ракет "калібр". Також було повідомлення про загрозу балістичного озброєння для центральних, східних і західних регіонів. І в Києві пролунали звуки вибухів. Багато людей пов'язують це з приїздом африканської делегації в столицю.

Про це повідомляє сайт 056.

Після оголошення тривоги, Повітряні Сили ЗСУ попередили, що зафіксовано пуски крилатих ракет "калібр" з Чорного моря. Трохи згодом Київська міська військова адміністрація повідомила, що в області та на підступах до столиці працює ППО.

"Вибух у столиці. В Подільському районі. На Київ ще летять ракети", - написав Кличко.

Оборонці довкола столиці збили 6 аеробалістичних ракет «кинджал», 6 крилатих ракет «калібр» та 2 розвідувальних БпЛА.

"Близько 11.00 16 червня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами «Калібр» та аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал». Напрямок атаки – Київщина!

Усі ракети знищено силами та засобами Повітряних Сил у зоні відповідальності повітряного командування «Центр». Крім того, знищено два ворожі розвідувальні БпЛА оперативно-тактичного рівня!, - повідомили Повітряні Сили ЗСУ.

Але в області пошкоджено приватні будинки, є постраждалі.

Ракетний удар по Києву має надіслати чіткий сигнал країнам Африки, делегація якої сьогодні відвідує столицю.

"путін "зміцнює довіру", завдавши найбільшого ракетного удару по Києву за останні тижні, саме під час візиту африканських лідерів до нашої столиці. Російські ракети - це меседж Африці: росія хоче більше війни, а не миру", - написав глава МЗС Дмитро Кулеба.

Військовий аналітик Петро Черник вважає, що ракетний обстріл Києва під час візиту африканських лідерів є спробою примусу до переговорів - аналітик

"У них (у росії) є своя сатанинська логіка. Вони показують, що не мають жодних правил. Низка лідерів африканських країн прибули сьогодні до столиці України. Як повідомлялось, метою візиту є запропонувати план припинення війни", - сказав Черник у коментарі Military Media Center.

За словами аналітика, москва вважає, що таким чином може змусити африканських лідерів більше тиснути на Україну аби розпочати переговори.

"Лідери африканських країн перебувають у Києві, починають летіти балістичні ракети – і у них з’являється людський страх перед загибеллю.

Це викликає дуже просту реакцію – треба домовлятися і нарешті цей весь жах припиняти. Вони (росія) намагаються тиснути на психіку, по-іншому вони не вміють. Це класична НКВДистська методичка, нічого з тих часів не змінилось", - наголосив Черник.

Зазначимо, що делегація з Африки спускалась у бомбосховище під час атаки на Київ.

"Африканські лідери вирішили тимчасово сховатися в бомбосховищі в одному з готелів", - повідомила знімальна група Reuters

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...