• Головна
  • Рятувалися через вікна й балкони: мешканці понівеченої ворожою ракетою багаповерхівки у Кривому Розі про найстрашнішу ніч
09:30, 14 червня 2023 р.

Рятувалися через вікна й балкони: мешканці понівеченої ворожою ракетою багаповерхівки у Кривому Розі про найстрашнішу ніч

Рятувалися через вікна й балкони: мешканці понівеченої ворожою ракетою багаповерхівки у Кривому Розі про найстрашнішу ніч

Житловий квартал Кривого Рогу після ворожої ракетної атаки. Обгоріла багатоповерхівка без вікон й дверей, поряд понівечені будинки, побиті автівки. Всюди гуркіт комунальної техніки і дзенькіт битого скла.

Про це повідомляє редакція 056. 

На місці трагедії побували керівники області, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба та міністр МВС Ігор Клименко.

«Це місце чергового терористичного акту росіян. Не можуть перемогти на полі бою, тому борються з мирним населенням. Сьогодні о 03:10 ракета прилетіла під п’ятиповерховий будинок у Кривому Розі. Комунальні служби, транспорт, міська, обласна влада, ДСНС, поліція і волонтери – всі працюють», – наголосив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

У місті облаштували пункт, де приймають заяви про пошкоджене майно. Звичайні криворіжці несуть для мешканців постраждалих квартир речі першої необхідності. Розгорнули гуманітарні місії міжнародні благодійні організації.

«Ліквідація наслідків атаки по Кривому Рогу на контролі у Глави держави й моєму особистому. Найперше і найголовніше – допомога людям. Впораємося. Відновимо й підтримаємо. Найбільше горе – це 12 втрачених життів. Завтра у місті день жалоби. Родини загиблих можуть розраховувати на матеріальну допомогу від області – 300 тис грн», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що після експертиз стане зрозуміло, чи можна відновити понівечену багатоповерхівку. Поки в будівлях поряд закривають плівкою та дерев’яними плитами вибиті вікна.

«Мешканці потрощеної пʼятиповерхівки забезпечені усім необхідним – харчування, медична допомога, предмети першої необхідності», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Корецький розповів, що підрозділи прибули буквально через пару хвилин після влучання. На місці трагедії працювали більш ніж півсотні надзвичайників. В перші хвилини спільно з поліцейськими вони врятували 12 людей.

Витягали сусідів й місцеві жителі. Серед таких Артем. Хлопець разом із другом допомогли евакуюватися родині з маленькою дитиною. 

«Ми прокинулись в уламках і крові. Одразу кинулися шукати документи. Хотіли вибігти до дверей, але вони були заблоковані. Скрізь дим – дихати неможливо. Вибиралися через балкон. З третього на другий поверх. Там побачили родину з маленькою дитиною. Допомогли її спустити вниз. Потім вже й самі», – згадує Артем.

Поряд у дворі вщент вигоріла автівка хлопця. Від неї залишилася купа металобрухту.

Неподалік обіймає загорнутого у рушник переляканого кота місцева мешканка Юлія. Каже, вже й не сподівалася знайти домашнього улюбленця Грея.

«На щастя, він живенький. Тільки дуже наляканий. Це жива істота, не могла лишити. Маленький витерпів все. Коли вибухнуло, ми дуже злякалися. Особливо 9-річна донька. Вона все зрозуміла, почала плакати. Запитала: «Мамуля, ми хоч виживемо?», – розповіла Юлія.

Загалом під час масованої ракетної атаки по Кривому Рогу постраждали 36 людей. З них 12 – у лікарні, дев'ятеро – «важкі». Загинули 12.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...