• Головна
  • Зливи, град та грози: у багатьох областях України оголошено штормове попередження
12:15, 11 червня 2023 р.

Зливи, град та грози: у багатьох областях України оголошено штормове попередження

Зливи, град та грози: у багатьох областях України оголошено штормове попередження

11 червня в Україні оголошено штормове попередження. Майже по всій території країни очікуються грози, пориви вітру 15 – 20 метрів за секунду. Найбільше це торкнеться Херсонської, Запорізької, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської та Житомирської областей.

Про це повідомляє редакція. 

Також у цих регіонах прогнозують значний дощ, вдень у південних областях в окремих районах буде град. Окрім цього, очікується І рівень небезпечності – жовтий.

Зливи, град та грози: у багатьох областях України оголошено штормове попередження, фото-1

До того ж в Одесі також оголосили штормове попередження – очікуються грози і шквали. Пориви вітру місцями сягнуть 15 – 20 метрів за секунду.

У зв'язку з цим мерія просить одеситів та гостей міста бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки.

У Києві також очікується різке похолодання та оголошено І рівень небезпечності. Тож у столиці та області будуть грози, град та сильні пориви вітру до 20 метрів за секунду. Температура вдень – близько 14 градусів тепла.

На Хмельниччині протягом доби 11 червня очікуються грози, пориви вітру 15 – 20 метрів за секунду, місцями значний дощ та град.

Львівщина постраждала через негоду

У Львівській ОВА розповідали, що через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони області – Дрогобицький і Стрийський.

У Східниці сталося розтікання річки Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 метра. По всій протяжності річки розмиті береги.

Наразі затоплено 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені 5 місцевих мостів. З 16 домогосподарств відкачували воду.

Газо- та водопостачання селища тимчасово припинили. 2/3 населеного пункту поки що без електропостачання. Підрозділи ДСНС врятували 45 осіб – з них 8 дітей.

Через пошкодження 1 моста в селі Новий Кропивник та 2 мостів в селі Перепростиня відсутній доїзд до 16 населених пунктів. Об’їзд можливий.

Окрім цього, у населених пунктах Підгородці та Урич підмило дорожнє полотно, у найбільш небезпечному місці рух перекрили. Обʼїзд забезпечений.

Зі заповідника Тустань рятувальники евакуювали 60 осіб. Серед них – 44 дитини.Станом на ранок 11 червня опади тривають, але вони зменшилися. Вода зійшла самопливом. Жертв та постраждалих немає. Ситуація контрольована та рятувальні роботи тривають.

Дніпропетровщина

Жителів Дніпропетровщини попередили, що в області очікується гроза. 

Сьогодні у Дніпрі прогнозують теплу погоду +22…+24, хоча впродовж дня сонце ховатиметься за хмарами. Очікується дощ та гроза. У зв’язку з цим в області оголошений І рівень небезпечності.

«11 червня в Україні грози, пориви вітру 15-20 м/с, в Херсонській, Запорізькій, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській і Житомирській областях значний дощ, вдень у південних областях в окремих районах град. Оголошено І рівень небезпечності», – йдеться в повідомленні Укргідрометцентра.

Нагадаємо, фахівці рекомендують під час грози зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері, а в разі сильного вітру – триматися якомога далі від рекламних щитів та дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки.

Будьте уважні та обережні під час перебування на вулиці в негоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...