• Головна
  • Атака по Києву: скільки росія запустила безпілотників та які наслідки
09:30, 30 травня 2023 р.

Атака по Києву: скільки росія запустила безпілотників та які наслідки

Атака по Києву: скільки росія запустила безпілотників та які наслідки

У ніч на 30 травня з 23:30 по 04:30 російські окупаційні війська вкотре атакували Україну безпілотниками «Shahed-136/131». Загалом із півночі та півдня зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ України.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 29 ударних БпЛА.

Майже усі дрони уражені на підступах столиці та у небі Києва. Вибухи лунали в Дніпровському, Дарницькому, Подільському, Голосіївському, Святошинському, Печерському районах.

Внаслідок падіння уламків сталися пожежі у двох приватних будинках Дарницького району. У Печерському районі горіли три авто. У Голосіївському районі сталася пожежа в багатоповерхівці. Тут загинула людина, госпіталізували чотирьох осіб, ще трьом допомогли на місці. Ще один житловий будинок пошкоджений.

«У Голосіївському районі, де внаслідок падіння уламків, сталася пожежа в багатоповерхівці, рятувальники наразі евакуювали з будинку 20 осіб. Одна людина загинула. Одну літню жінку госпіталізують медики. Двом постраждалим надали допомогу на місці», – повідомив мер Віталій Кличко.

У Подільському районі зафіксували загоряння у житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Пролунали вибухи у Святошинському районі, там уламки впали на підприємство.

"Вісімнадцята масована атака терористів за травень на Київ! Рятувальники тримають свій фронт. Лише за ніч до ліквідації наслідків було залучено 152 особи та понад 30 одиниць техніки.

Для вас важливе кожне врятоване життя! Швидко, оперативно та самовіддано! Дякую, герої без зброї!" - написав голова ДСНС Сергій Крук.

У поліції Київської області повідомили про чотирьох постраждалих через нічну ворожу атаку ударними дронами, є понад пів сотні повідомлень про пошкодження майна.

"Маємо вже понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів і автівок. На жаль, маємо 4 потерпілих від осколкових поранень", - повідомив начальник ГУНП у Київській області Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, ми писали, що вночі оборонці з повітряного командування "Схід" збили над Дніпропетровською областю один безпілотник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #новини Київ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...