• Головна
  • Які шпалери вибрати в свою кімнату
Новини компаній
17:00, 25 травня 2023 р.

Які шпалери вибрати в свою кімнату

Новини компаній

Оформлення інтер'єру дозволяє надати приміщенням індивідуальність, втілити свої ідеї про ідеальний домашній простір. Симпатичні шпалери в рейтингу попиту займають вищі позиції. При виборі оздоблювального покриття варто враховувати розміри та форму приміщення, його призначення, ступінь вологості та освітленості. Виробники пропонують широкий асортимент товарів на будь-який смак. Залишається лише правильно вибрати потрібний варіант.

Які шпалери вибрати в свою кімнату, фото-1

Типи шпалер

Перш ніж купити шпалери, необхідно визначитися з ціновою лінійкою і який вид буде найоптимальнішим. При всьому різноманітті полотен, наприклад в цьому салоні, за матеріалами основи та верхнього шару можна знайти наступні групи товарів:

  • паперові;

  • флізелінові;

  • вінілові;

  • текстильні;

  • комбіновані.

Традиційне паперове оздоблення відноситься до бюджетної категорії, проте це не позначається на асортименті виробів з дизайну. При правильному виборі та експлуатації такі покриття прослужать тривалий час. У будь-яких магазинах включені паперові шпалери до каталогу серед продукції, що користується популярністю. Цей тип полотен має такі переваги, як екологічність, паропроникність, легкість за вагою, простота монтажу, низька ціна. Однак це не варіант для вологих приміщень, навіть якщо йдеться про двошарові покриття.

Пальма першості належить флізеліновим матеріалам. Там не позначається вплив вологи, світла, підвищених температур. Після висихання полотна не деформуються завдяки особливій нетканій структурі флізеліну. У магазинах можна придбати шпалери на стіни повністю з даного матеріалу або на його основі. Хороший асортимент кольорової гами, комбінування відтінків, наявність малюнків, візерунків, орнаментів, геометричних, абстрактних та інших малюнків робить товарну групу популярною у покупців. Флізелінові покриття універсальні у всіх відношеннях: підходять для приміщень будь-якого призначення та умов експлуатації.

Які шпалери вибрати в свою кімнату, фото-2

Вініловий тип полотен – це оригінальні візуальні ефекти, елегантні інтер'єри та висока функціональність. Полотна добре маскують дефекти на стінах, захищають за підвищеної вологості. Їх фактура може бути прасуванням, глянсовою, матовою і рельєфною, що дозволяє моделювати простір приміщень. Це практичні шпалери в кімнату, передпокій. Що стосується кухні та санвузла, то слід пам'ятати про невисокий показник паропроникності вінілових покриттів.

Стиль та зносостійкість

Всі вище розглянуті товарні групи оптимальні при оформленні інтер'єрів у будь-яких стилях за рахунок своєї зносостійкості та багатого вибору варіантів дизайну. І лише група текстильної настінної обробки найчастіше зустрічається у вінтажних просторах. Однотонні та прикрашені зображеннями, що привертають увагу вибором фактур поверхні, вони виглядають ефектно і одночасно витончено, вишукано. Продукція виготовляється на паперовій, флізеліновій чи вініловій основі, тому вважається практичною та естетичною.

При покупці товару незалежно від типу потрібно звернути увагу і на спосіб догляду за обклеєною поверхнею. В одних випадках допускається вологе чищення полотен, для інших рекомендується сухе, делікатне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...