• Головна
  • Кількість заяв про надання притулку в ЄС серед українців за рік зменшилася у 10 разів
18:30, 25 травня 2023 р.

Кількість заяв про надання притулку в ЄС серед українців за рік зменшилася у 10 разів

Кількість заяв про надання притулку в ЄС серед українців за рік зменшилася у 10 разів

В лютому-березні 2023 року серед українців кількість заявок про надання притулку в ЄС в 10 разів зменшилася, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на звіт статистичної агенції Євростат.

Загалом ЄС отримав 76 505 заяв про надання притулку від громадян третіх країн, що на 41% більше, ніж у лютому 2022 року. Рейтинг очолюють сирійці, за ними йдуть афганці, колумбійці та венесуельці.

За даними Євростату, з цих заявок понад три чверті були отримані Німеччиною, Іспанією, Францією та Італією, а 2 745 заявок були подані неповнолітніми без супроводу дорослих.

При цьому, кількість українців, які подали заявку на притулок уперше, скоротилася з 12 190 (станом на березень 2022 року) до 1 110 (у лютому 2023 року). Це відбувається зокрема й тому, що багато хто з українських громадян користується тимчасовим захистом.

Водночас, громадяни росії посіли 8-ме місце, подавши всього 2385 заявок.

“І легальна, і нелегальна міграція посідають одне з перших місць на порядку денному багатьох європейських урядів, оскільки війни в таких країнах, як Україна і Сирія, політичні переслідування і наслідки зміни клімату витісняють безліч людей з країн їхнього походження”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що крім законних запитів про надання притулку, цього року Європа може зіткнутися з потенційно рекордною кількістю спроб незаконного в'їзду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...