• Головна
  • У ВР розповіли про масові відключення світла влітку
12:30, 12 травня 2023 р.

У ВР розповіли про масові відключення світла влітку

У ВР розповіли про масові відключення світла влітку

Влітку повернення до графіків відключень електроенергії малоймовірне, Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що масове відключення електричної не має відбутися по двох причинах.

"По-перше, тому що споживання електричної енергії в літній період відносно нижче за зимовий період.

По-друге, тривалість світлового дня влітку довша, а сонячних днів більше, відповідно, виробництво електричної енергії на сонячних електростанціях може покривати денні піки споживання електроенергії", - сказав Герус.

Водночас він попередив, що влітку очікуються певні пікові навантаження на енергосистему через використання електроенергії для охолодження приміщень.

"Як взимку, так і влітку спостерігаються піки енергоспоживання. Чи є ризики відключення електричної енергії? Так, вони є, тому що продовжуються масовані ракетні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури", - сказав він, зазначивши, що "складними" можуть бути періоди вечірнього споживання електроенергії - з 19.00 до 22.00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...