• Головна
  • Чому пральна машина вимикається під час прання?
Новини компаній
16:20, 11 травня 2023 р.

Чому пральна машина вимикається під час прання?

Новини компаній
Чому пральна машина вимикається під час прання?, фото-1

Під час прання речей кожен власник пральних машин може мати справу з такою поширеною проблемою, як мимовільне відключення техніки. При цьому машина не встигає завершити раніше вибраний цикл прання. Ця проблема характерна для різних марок і моделей техніки і може виникати через різні причини.

Іноді проблема полягає в тому, що в певний час прання автоматично спрацьовує запобіжник, який дозволяє виключити можливість короткого замикання. Однак, будь-яка передчасна зупинка супроводжується певною помилкою, код якої висвічується на дисплеї.

Насамперед потрібно виконати кілька простих дій:

  • Перевірити правильне з'єднання мережевого шнура з електричною мережею – іноді шнур іноді відходить.
  • Переконайтеся, що розетка справно працює.
  • Оглянути шнур на візуальні пошкодження.

Якщо шнур немає візуальних дефектів, а розетка справді робоча, отже знадобиться допомога кваліфікованих фахівців, готових зробити ретельну діагностику.

Поширені причини відключення пралок під час прання

Зупинка машини в процесі прання виникає з різних причин, серед яких варто виділити:

  • Поломка нагрівального елемента (ТЕНа). Враховуючи той факт, що елементи трубчастого ТЕНа безпосередньо контактують з водою, на їхній поверхні накопичується наліт від миючих засобів, накип. За відсутності регулярного чищення відбувається руйнація ТЕНа.
  • Поломка двигуна. Некоректна робота окремо взятих елементів мотора або всього мотора в цілому призводить до мимовільного відключення пралки, а також до того, що машинка взагалі відмовляється включатися.
Чому пральна машина вимикається під час прання?, фото-2
  • Дисбаланс речей у барабані. У процесі прання білизна може накопичуватися в одному місці, що призводить до дисбалансу білизни, а тому прання зупиняється. Це може також відбуватися і з причини неправильного монтажу техніки: коли пралка встановлена на нерівній поверхні та постійно «з'їжджає» зі свого місця при віджимі на будь-яких оборотах. Щоб у Києві встановити пралку правильно та з урахуванням усіх особливостей її конструкції, не обійтися без допомоги досвідчених фахівців.
  • Наявність засмічення. Якщо не відбувається надходження води для прання, полоскання або машинка не зливає відпрацьовану воду, вона автоматично зупиняється на певному етапі.
  • Поломка модуля керування. При поломці модуля пральна машина мимоволі вимикається, зупиняється, зависає на певному робочому режимі. Потрібен терміновий ремонт у Дніпрі електричного модуля, з яким впорається лише кваліфікований майстер.

Але перед початком всіх ремонтних робіт не обійтися без обов'язкової діагностики. Важливо встановити точну та правильну причину поломки, щоб вибрати найбільш підходящий спосіб розв'язання проблеми.

Причини відключення, пов'язані з неправильною експлуатацією техніки з боку користувача

Іноді відключення техніки не пов'язане з конкретною поломкою, а залежить від дій користувача:

  • Перевантаження білизни – власник техніки ігнорує рекомендації виробника, зазначені в інструкції.
  • Неправильно підібраний режим прання – існують програми без віджиму, тому відразу після прання та полоскання машинка автоматично відключається.

В усіх інших ситуаціях потрібна термінова діагностика та професійний ремонт пральної машини у Запоріжжі, який зможуть запропонувати лише досвідчені майстри. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...