• Головна
  • В окремих регіонах України заборонять користуватися інтернетом та мобільним зв'язком
14:00, 5 травня 2023 р.

В окремих регіонах України заборонять користуватися інтернетом та мобільним зв'язком

В окремих регіонах України заборонять користуватися інтернетом та мобільним зв'язком

Українцям в окремих місцевостях можуть забороняти користуватися інтернетом та мобільним зв'язком. Буде це тимчасово, задля державної безпеки. Відповідну ініціативу підтримала Верховна Рада України.

Про це повідомляє сайт 056

У ВРУ взяла за основу законопроект №8185 про внесення змін до законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню. Запропоновано закріпити можливість тимчасового обмеження використання інтернету та мобільного зв'язку в окремих місцевостях.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 43 Закону «Про електронні комунікації» новою частиною та передбачити, що:

«Для забезпечення державної безпеки, громадської безпеки і порядку, протидії диверсійним проявам і злочинності підрозділами спеціальних користувачів радіочастотного спектра, визначених пунктами 1 – 6, 8 та 11 частини другої цієї статті (Міноборони, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державна прикордонна служба, Нацполіція), можуть бути застосовані радіоелектронні засоби або випромінювальні пристрої спеціального призначення для тимчасового обмеження електронної комунікації (телекомунікації) в окремих місцевостях на час, необхідний для усунення загроз життєво важливим інтересам людини і громадянина, суспільства і держави з урахуванням мінімізації обмежень використання електронних комунікаційних мереж та/або послуг», - йдеться в документі.

Новий законопроект пропонує встановлювати тимчасові обмеження на використання інтернету та мобільного зв'язку та інтернету не лише у військовий, а й у мирний час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...