• Головна
  • "Армія дронів": для проєкту підготували 10 тисяч операторів БПЛА
10:30, 5 травня 2023 р.

"Армія дронів": для проєкту підготували 10 тисяч операторів БПЛА

"Армія дронів": для проєкту підготували 10 тисяч операторів БПЛА

В Україні в рамках проєкту "Армія дронів" підготовлено вже 10 тис. операторів. На реалізацію ініціативи фандрейзингова платформа "United 24" за рік зібрала 325 мільйонів доларів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

За його словами, цю ініціативу підтримали небайдужі люди зі 110 країн світу.

"Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів БПЛА, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто "Армія дронів" – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування", - розповів Федоров.

"Армія дронів" — це проект, започаткований Генштабом ЗСУ та Мінцифри. В його межах запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. 

Віцепрем'єр додав, що проєкт "Армія дронів" стосується і запуску ударних рот безпілотників – із ціллю запустити 60 таких рот, і трансформації доктрини застосування БПЛА.

Проєкт "Армія дронів" продовжує розвиватися. Після цього збору на БПЛА будуть нові. Адже використання дронів може наблизити перемогу та убезпечити наших військових на полі бою.

"United24 досить розвинув ринок українських виробників і перетворив по суті з одного лоту, на який збирали кошти, на масштабну програму підтримки взагалі нашої армії і впровадження реалізації проєкту «Армія дронів». Це і запуск ударних рот, які запускають наші Збройні сили, це і трансформація доктрини застосування БПЛА", - наголосив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Армія дронів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...