• Головна
  • Як розлучитися через суд в Україні, не відвідуючи судові засідання
Новини компаній
18:05, 12 травня 2023 р.

Як розлучитися через суд в Україні, не відвідуючи судові засідання

Новини компаній
Як розлучитися через суд в Україні, не відвідуючи судові засідання, фото-1

Розірвання шлюбу в судовому порядку здійснюється у разі незгоди однієї із сторін або наявності неповнолітніх дітей. Українське законодавство припускає оформлення розлучення через суд дистанційно, без присутності обох сторін. Проект «Підпиши та Перешли» займається оформленням онлайн-розлучень. Більше не потрібно відвідувати судові засідання та розповідати подробиці сімейного життя. На сайті проекту можна почитати про подробиці розірвання шлюбу онлайн та ознайомитись з усіма можливостями сервісу.

Існує кілька способів отримання розлучення. Найпростіший – через РАГС. Якщо в парі немає дітей і рішення прийняте за взаємною згодою подружжя, то вже через місяць після подання заяви пара отримає свідоцтво про розлучення. У решті випадків обов'язкове звернення до суду.

Розлучення в суді за згодою обох сторін

Якщо обидві сторони дійшли мирної угоди, то розлучення у суді здійснюється з попереднім укладанням договору, де пара прописує умови, що стосуються виховання дитини та її місця проживання. У документі фіксується розмір аліментів.

Угода, завірена у нотаріуса, подається разом із спільним пакетом документів до суду. Якщо суддя бачить взаємне бажання пари розірвати шлюб і права сторін у договорі не порушено, подружжя розлучаються.

Для розлучення у судовому порядку не обов'язково присутність подружжя. Щоб розлучитись без особистої присутності, необхідно подати додаткову заяву. Витрати на оформлення розлучення з укладанням договору складаються з держмита, послуг нотаріуса та юриста. Залежно від конкретної ситуації шлюборозлучний процес у середньому займає – 3-6 місяців.

Процедура розлучення через суд в односторонньому порядку

Згідно статті 112 СК України, у разі, коли другий з подружжя не погоджується на розірвання шлюбу або пара не бажає укладати договір про виховання дітей, процедура розлучення через суд здійснюється у односторонньому порядку. Для цього подається позов до суду.

Тривалість оформлення розлучення без згоди однієї із сторін може затягтися до півроку та довше. Якщо відповідач не з'являтиметься до суду, засідання переноситимуть. Цей спосіб менш витратний: не потрібно платити за консультацію юриста та звернення до нотаріуса. Оплачується лише держмито.

Онлайн розлучення через суд в Україні

Дистанційне оформлення розлучення через суд економить час, гроші та нерви. Сервіс «Підпиши та Перешли» допомагає розлучитися онлайн. Для цього необхідно заповнити форму на веб-сайті. Співробітники сервісу сформують СМАРТ-посилку з усіма необхідними документами та відправлять поштою. Далі клієнт підписує папери, проставляє дати та відправляє їх у суд. Суд розглядає справу та надсилає рішення рекомендованим листом. Переваги сервісу «Підпиши та Перешли»:

  • Клієнту допомагають від старту процесу розлучення до фінішної прямої – судового рішення.
  • Юрист складає позовну заяву для кожної конкретної справи окремо.
  • Сервіс сплачує судовий збір, якщо потрібно.
  • У посилці міститься інструкція, де вказані всі подальші дії для клієнта.
  • Співробітники компанії відстежують статус справи в суді та повідомляють про всі зміни у справі через Viber/WhatsApp/Telegram.

У цій статті ми розповіли про найпоширеніші способи. Однак є багато окремих випадків, які мають свої особливості. Наприклад, у розірванні шлюбу, укладеного між переселенцями є свої нюанси. Співробітники сервісу «Підпиши та Перешли» розглядають усі випадки окремо та готують усе необхідне для кожного клієнта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...