• Головна
  • Знищені ворожими ракетами долі: дніпряни про гучну ніч жахів
15:30, 29 квітня 2023 р.

Знищені ворожими ракетами долі: дніпряни про гучну ніч жахів

Знищені ворожими ракетами долі: дніпряни про гучну ніч жахів

Приватний сектор у Дніпрі. Тамтешні жителі мирно спали, коли агресор скерував на місто ракети. Вороже залізяччя забрало життя двох людей – 31-річної Ольги та її дворічної доньки.

Редакція розкаже, що дніпряни згадують про гучну ніч жахів. 

Загалом у будинку, який постраждав найбільше, у цю трагічну ніч було п’ятеро людей. Серед них й батьки загиблої, які нині у лікарні. Сусіди кажуть – родина була тихою та доброю. А ще – з жахом в очах згадують про пережите вночі.

«Розпач. Лють. Співчуття. Загибла Ольга через війну перебралася у батьківський дім. Гадала – у приватному секторі безпечніше. Сподівалася – тут вона вбереже від росіянських катів свою дворічну дитину. Але... Нині тут згарище. Їх більше немає. Батько й мати загиблої у лікарні, – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – Знову на небесах побільшало янголів. Знову скалічені долі. А рашистським вбивцям немає прощення».

У стані шоку й подружжя Олександр та Наталія. Жінка виїжджала з онукою у безпечне місце. Повернулася додому буквально місяць тому. Не встигла відпочити у рідних стінах, як довелося пережити ніч жахів.

«У нас три вівчарки. Одна з них – Бася. Вона залишається вдома на ніч. У разі чого будить нас, бо дуже чутлива до звуків ракет, що пролітають, вибухів, – ділиться пані Наталія. – Ми спали. Собака забігла до мене і чоловіка. Носом будила. Пхала, поки ми не прокинулися. Встали і не одразу зрозуміли, що відбувається. Спустилися у підвал, а там повно чи то диму, чи то пилу».

Вони вибігли на вулицю. Навколо було темно, аж поодаль побачили, як щось палає. Нічну тишу розривав й тріскіт шиферу.

«Спочатку ми думали, що палає наш дім. Але коли вже були у дворі, побачили, де пожежа. У нас же тут лежала груда сміття. Над гаражем завалився навіс. Шмат ворожого залізяччя застряг у стіні будинку. Буквально за 40 сантиметрів від кімнати, де я спав», – розказує дніпрянин Олександр.

Ще один місцевий Микола виймає з рам власного будинку биті вікна. Він не шкодує за пошкодженим майном. Не може змиритися тільки з одним.

«Коли гепнуло, я вже не спав. Пішов на двір. Побачив, що горить у сусідів. Почали шукати відра. Намагалися гасити самотужки до приїзду надзвичайників, – ділиться Микола. – Шкода загиблих жінку та дитину. Чому їх більше немає, а я, самотня людина, живий. Несправедливо».

Загалом після ракетної атаки до Служби порятунку надійшло три повідомлення про пожежі. Дві були масштабними. У приватному секторі – вогонь був не такий сильний, але лиха тут куди більше.

«Тут пожежа була незначна, але з загиблими. На двох інших локаціях працювали довше, – зазначив начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Корецький. – Всього задіяли 20 одиниць спецтранспорту і 70 рятувальників». 

В облдержадміністрації висловили співчуття рідним загиблих. Додали – без підтримки вони не залишаться. В регіоні діє програма. Нею передбачена фінансова допомога сім’ям, які через війну втратили близьких. Її отримали вже 98 мешканців Дніпропетровщини. Розмір виплати 300 тис грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...