• Головна
  • Ветеран Марко Мельник видає книги, якими зачитується навіть Залужний (ВІДЕО)
Новини компаній
17:00, 28 квітня 2023 р.

Ветеран Марко Мельник видає книги, якими зачитується навіть Залужний (ВІДЕО)

Новини компаній

Український ветеран Марко Мельник видає книги, якими зачитується навіть Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. А кожен проданий примірник видавництво «дублює» та передає ще один екземпляр на передову.

Про це повідомляє медіа ШоТам.

Марко Мельник (Вирій) – ветеран АТО, письменник і видавець. 2014 року він пішов добровольцем на фронт, служив у розвідці «Азову». А після звільнення зі служби 2016 року заснував видавництво markobook.

«Наші книги – це абсолютно різна тематика. Усе, що об’єднує наші книжки – це переможний український світогляд», – зазначає видавець та ветеран Марко Мельник.

З початком повномасштабного вторгнення військовий став до лав оборони Ірпеня, а офіс видавництва перетворився на повноцінний волонтерський штаб.

«Книжки, які тоді були в наявності, ми просто передали підрозділам, які читають. Просто без жодного обліку передали, і все. Усі активи, офіс видавництва – все пішло на допомогу фронту», – згадує Мельник.

Нині Марко забезпечує побратимів автомобілями та…книгами. Відновити видавничу діяльність захиснику допоміг Український ветеранський фонд. Тепер за проєктом «Інтелектуальний Арсенал» буде видано 10 000 книг, серед них – і та, яку помітили у генерала Валерія Залужного.

«Історія фотографії із Залужним досить цікава. Випадково мої друзі ще зі студентських років скинули мені пост. Кажуть: «Ось подивись». Я дивлюсь, а там наша книжка про Ісламську державу, перше видання. І я вірю, що вона була елементом розробки військових операцій, які невдовзі будуть здійснені або вже були здійснені по деокупації українських територій. Сигнальні примірники цієї книжки були готові ще 23 лютого 2022 року, а з допомогою Українського ветеранського фонду і програми ВАРТО ми видаємо повноцінний наклад у 2000 примірників цієї книжки», – ділиться видавець.

Ще одна гордість markobook – книга «Незламні мураші». Узятися за видання дитячої літератури Марко вирішив, коли сам став татом. Крім того, за кожну продану книгу видавництво ще одну відсилає для ЗСУ. Мета – за рік передати у фронтові бібліотеки 3 тонни книг.

«Якщо ви хочете допомогти наповнювати військові підрозділи літературою, купуйте будь-яку книгу на сайті markobook.com, і ще одну книжку ми вже у співпраці з військовими підрозділами на їхній вибір передамо в ці підрозділи», – запевняє ветеран і видавець Марко Мельник. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...