• Головна
  • Загроза масованого удару по Україні 1-9 травня: яка ймовірність
14:00, 26 квітня 2023 р.

Загроза масованого удару по Україні 1-9 травня: яка ймовірність

Загроза масованого удару по Україні 1-9 травня: яка ймовірність

У своїх агресивних діях ворог української нації любить прив'язуватися до сакральних дат. Зважаючи на те, що останній масований удар по Україні був 9 березня, росія змогла накопичити сотні одиниць ракет та дронів.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ТСН.

Окупанти можуть завдати удару, використовуючи морські або авіаційні носії.

"Але є одне але. Вони обмежені в кількості носіїв – не використовують максимальну їхню кількість. Це сталось тому, що частина з них не може виконувати бойові задачі - вони відпрацювали свій ресурс та є аварійними. Йдеться про літаки, які були вироблені за часів СРСР. Ресурс силової установки, вузлів, планеру вже вичерпаний. Після кожного польоту виконувались ремонт та обслуговування. Розраховувати на масштабний удар росіяни не можуть, тому що вже обмежені в своїх можливостях", - розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, не слід забувати, що у росіян є альтернатива ракетам. Використання дронів-камікадзе набагато дешевше, але ефект майже такий.

"росіяни постійно прив’язуються до таких дат, як 1 травня, 9 травня. Для Одеси це може бути 2 травня. До речі, воно співпадає з двотижневою паузою після сьогоднішнього нальота дронами. Бачимо, що зараз вони акцентують увага на Одесі", - каже Коваленко.

Військовий аналітик Олексій Гетьман також припускає, що загроза ракетного удару зберігається. Він зазначає, що зі стратегічного запасу далекобійних ракет у росіян залишилось не більше 15%.

"Всі 100% вони використати не можуть, тому що певну кількість ракет вони вимушені тримати на півночі, на Далекому Сході. Країна не може позбутись всього недоторканого запасу ракет. Пауза яку ми зараз спостерігаємо –може свідчити саме про це. Але є інформація, що вони планують здійснити масовану атаку восени, напередодні похолодання, коли накопичать достатню кількість ракет", - розповів Гетьман.

Він вважає, що перша декада травня з точки зору загрози масованого ракетного удару може бути для центральних регіонів України відносно спокійною.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що наразі росіяни перейшли на більш бюджетний варіант для атак: ворог почав застосовувати керовані авіабомби. Ігнат зауважив, що тепер РФ змушена діставати все наявне озброєння, зокрема старі боєприпаси.

Про те, що не потрібно прив'язуватися до сакральних дат говорить речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Вже 13 кораблів в угрупуванні в Чорному морі на виході, серед яких учора ввечері було збільшено ракетоносіїв у два рази: два надводні, два підводні, їхній сумарний можливий залп – 24 «калібра». Таку загрозу ми оцінюємо як дуже високу. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Не треба прив'язуватись до якихось сакральних дат. Можливо, 2 та 9 травня стане для них знаковими для старту такої атаки. Але пам'ятаємо, що дуже багато атак відбувалося без будь-якої прив'язки до «сакральності». Просто ціль – знищення української нації", – сказала Гуменюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...