• Головна
  • Запроваджено електронний реєстр військовозобов'язаних і призовників: чи вручатимуть повістки на вулицях
13:30, 26 квітня 2023 р.

Запроваджено електронний реєстр військовозобов'язаних і призовників: чи вручатимуть повістки на вулицях

Запроваджено електронний реєстр військовозобов'язаних і призовників: чи вручатимуть повістки на вулицях

В Україні запроваджено Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Він дозволить більш ефективного вести військовий облік.

Про це повідомляє сайт 056.

Наразі проходить мобілізація, посилена роздача повісток пов'язана з прагненням поставити на облік якомога більше чоловіків та з формуванням резерву. Водночас про багатьох чоловіків у ТЦК взагалі немає інформації. Щоб уладнати ситуацію, був створений реєстр. Він дозволить автоматизувати процес отримання інформації про військовозобов'язаних, даних щодо їх реєстрації проживання, відомостей про їхній сімейний стан, будь-які зміни.

Порядок ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів був затверджений 28 березня 2022 року. Проте функціонувати він почав недавно. Станом на сьогодні він не містить повної бази всіх військовозобов'язаних громадян. Це через те, що до цього часу весь облік військовозобов’язаних вівся "на папері", а багато громадян взагалі ніколи не перебували на військовому обліку.

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів ще до кінця не сформований, законодавчо не визначено механізму отримання повісток через цей реєстр чи через ту ж "Дію".

Законодавством не визначено й можливості вручення повісток онлайн, тому не потрібно лякатися і терміново видаляти мобільний застосунок "Дія". З огляду на це сьогодні повістки вручають в громадських місцях та блокпостах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...