• Головна
  • Імплантація зубів у питаннях та відповідях
Новини компаній
15:00, 24 квітня 2023 р.

Імплантація зубів у питаннях та відповідях

Новини компаній

Імплантація стає одним із найпопулярніших методів відновлення функціональності зубощелепної системи. У зв'язку з цим у пацієнтів виникає все більше питань про методи та особливості її проведення. На найпопулярніші питання про імплантацію нададуть відповідь лікарі стоматології Verno (Харків) – https://verno.com.ua/ru/implantaciya/. З нашого огляду ви дізнаєтеся, як проводиться імплантація, чи є протипоказання для неї, скільки часу приживається імплант.

Імплантація зубів у питаннях та відповідях, фото-1

Чи існують для імплантації протипоказання?

Так, вони є. З початку появи цього методу протезування, стоматологія і активно розвивалися і продовжують розвиватися, тому протипоказань стало набагато менше. Імплантація не проводиться при:

  • хвороби центральної нервової системи;
  • тяжких формах цукрового діабету;
  • онкології;
  • системні хвороби кісткової системи.

До відносних протипоказань відносяться:

  • вірусні інфекції, запальні процеси;
  • вагітність та годування груддю.

Чи можливе встановлення імпланта відразу після видалення зуба?

Так, це один із найпопулярніших методів – одномоментна імплантація, яку також називають експрес імплантацією, імплантацією за одне відвідування тощо. Штучний корінь інтегрується у кісткові структури відразу після видалення природного зуба. Умовою щодо такої процедури є достатній обсяг кістки. Якщо це не так, пацієнту пропонується класична імплантація, що передує нарощуванню кістки.

Крім цього, у пацієнта повинні бути відсутні запальні процеси. Якщо при видаленні зуба буде виявлено запалення, то на першому етапі проводиться лікування м'яких тканин, після чого лікар починає наступні процедури.

Чи можна встановити кілька імплантів за один візит?

За один візит до імплантолога можливе встановлення одного або двох штучних коренів. Не забувайте, що імплантація є досить складною хірургічною операцією, яка є стресом для організму. Планування втручання має здійснюватися індивідуально. План лікування передбачає розподіл навантаження на організм, навіщо у ньому чітко визначено дати проведення тих чи інших маніпуляцій.

У якому віці можна проводити імплантацію?

Обмежень практично немає. Імплантація проводиться після того, як повністю сформувалися кісткові структури. Якщо є необхідність встановлення імпланта, а процес формування ще не закінчено, пацієнту може бути встановлений тимчасовий імплант. Надалі його замінять на постійний.

Верхньої межі для встановлення імплантів немає. Імплантація може бути проведена і в 70, і в 90 років.

Імплантація – це боляче?

Усі маніпуляції проводяться під анестезією, тому відсутня біль. За бажанням операція може бути проведена під седацією (уві сні). Дискомфорт може виникнути тільки після того, як перестануть діяти анестетики. У реабілітаційний період пацієнти приймають знеболювальні засоби. Як правило, через кілька днів після імплантації біль зникає. Лікар контролює стан пацієнта після операції, тому при будь-яких відхиленнях від норми, наприклад, температура, біль, вживає необхідних дій.

Чи можливе проведення імплантації під наркозом?

Так, для цього є певні показання. Імплантація під наркозом проводиться, якщо:

  • пацієнт має алергію на анестетики;
  • у пацієнта є некупований блювотний рефлекс;
  • в анамнезі є розлади нервової системи;
  • при незадовільному стані імунної системи;
  • якщо за одне відвідування заплановано встановити кілька імплантів.

В інших випадках імплантація проводиться у медикаментозному сні (під седацією).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...