• Головна
  • Атака по об'єкту інфраструктури у Вінничині та масований обстріл Херсонщини: головне по регіонах
13:45, 21 квітня 2023 р.

Атака по об'єкту інфраструктури у Вінничині та масований обстріл Херсонщини: головне по регіонах

Атака по об'єкту інфраструктури у Вінничині та масований обстріл Херсонщини: головне по регіонах

Триває чотириста двадцять друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби російська федерація завдала 23 авіаційних удари. Сьогодні вночі ворог застосував 12 "шахедів", 8 з яких - знищено нашими захисниками. Також агресори здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Редакція сайт 50 розкаже про ситуацію по регіонах.

Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 11 областей України. Загалом із різних видів озброєння здійснено обстріли 107 населених пунктів, підтверджено ураження 34 об’єктів інфраструктури.

Вінниччина

Унаслідок нічної атаки дронів зафіксовано влучання в інфраструктурний об'єкт, що призвело до пожежі.

"На Вінниччині цієї ночі у результаті атаки дронами-камікадзе було влучання в об'єкт критичної інфраструктури, внаслідок чого виникла пожежа", - повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов

За його словами, завдяки оперативним діям усіх служб станом на ранок пожежу ліквідовано. Минулося без жертв.

"Нічна атака росіян безпілотниками не мала наслідків для енергосистеми та не призвела до необхідності обмеження споживання", - заявили в Укренерго.

Полтавщина

На Полтавщині внаслідок нічної атаки російських безпілотників пошкоджено об'єкт цивільної інфраструктури. Рятувальники погасили пожежу, що виникла.

Попередньо, постраждалих унаслідок атаки немає.

Донецька область

Волноваський напрямок: у Вугледарській громаді Новоукраїнка обстріляна з РСЗВ «Град», Богоявленка – з артилерії, Пречистівка – запалювальними боєприпасами.

Горлівський напрямок: у Часовоярській громаді загинула одна людина. У Бахмуті зруйновано дві багатоповерхівки та вісім приватних будинків. Ще два будинки пошкоджено у Торецькій громаді. Лисичанський напрямок: у Зарічному Лиманської громади у результаті ворожого вогню поранення дістала одна людина.

Вночі росіяни здійснили ракетний удар по промисловій зоні Костянтинівки. Попередньо – С300. Постраждалих серед цивільних немає. Дані уточнюються.

Протягом доби обстріляні: Авдіївка, Бахмут, смт Зарічне, смт Нью-Йорк, смт Очеретине, с. Нетайлове, Часів Яр, смт Велика Новосілка. За добу в області одна цивільна людина загинула, одна поранена.

Київська область

Нічна повітряна тривога внаслідок атаки дронів тривала більше трьох годин. Працювала протиповітряна оборона, влучань немає. Попередньо постраждалих немає, наслідків падіння уламків не зафіксовано, йдеться у зведенні від ОВА станом на ранок.

Чернігівська область

Обстрілу зазнав Новгород-Сіверський район, загорівся приватний будинок. За добу район зазнав шести обстрілів із артилерії та мінометів. Пошкоджено житловий будинок, господарчі споруди, комбайн. Поранено двох мешканців, одна жінка загинула.

Сумщина

Вночі по території Білопільської громади ворог здійснив артилерійський обстріл. Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури не надходила. Дані уточнюються. Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли двох прикордонних громад – Великописарівської та Білопільської. Зафіксовано 44 "прильоти" з мінометів, артилерії, гранатометів. На щастя, без наслідків.

Запоріжжя

Ворог здійснив 75 обстрілів по 18 мирних містах і селах, з них – три авіаційні удари, чотири атаки БПЛА, два з ракетних систем залпового вогню та 66 артилерійських обстрілів. Зруйновано 15 цивільних об'єктів: житлові будинки та квартири, господарчі споруди, гаражі, складські приміщення освітнього закладу. Під час обстрілу с. Мала Токмачка на власному подвір'ї загинули чоловік та жінка. У с. Кам'янському під час обстрілу поранення отримала місцева жителька.

Дніпропетровська область

Вночі ворог обстрiляв Нiкопольський район з важкої артилерiї. Влучив по Мирiвськiй громадi. Люди не постраждали. Вчора під прицілом російської армії була Великомихайлівська громада Синельниківського району. Ворог вдарив по ній з важкої артилерії. Минулося без загиблих та постраждалих.

Харківщина

На Слобожанському напрямку противник обстріляв населені пункти Козача Лопань, Гоптівка, Нескучне та Хатнє. На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове. Вчора ввечері ворог з артилерії обстріляв м. Куп’янськ, пошкоджено щонайменше два приватних домоволодіння, сталися пожежі. Також ввечері ворог з артилерії обстрілював м. Вовчанськ Чугуївського району. Є пошкодження господарчих споруд. Протягом дня під мінометним та артилерійським обстрілом перебували с. Кучерівка та смт Дворічна Куп'янського району.

Луганська область

Минулої доби артилерійських обстрілів з боку окупантів вже вкотре зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка. Противник намагався покращити тактичне положення у районі Серебрянського лісництва, але його наступальні дії завдяки нашим бійцям успіху не принесли.

Миколаївщина

Вчора тричі протягом дня ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та узбережжю Очаківської громади. Постраждалих немає. Також вчора ввечері артилерійських обстрілів зазнало м. Очаків, внаслідок чого пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки. Влучання зафіксовано на території об’єкта інфраструктури. Без постраждалих.

Херсонська область

За минулу добу противник здійснив 63 обстріли, випустивши 247 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Херсон ворог обстріляв чотири рази. Через російську агресію дві цивільні людини загинули, троє дістали поранення. З деокупованої території області евакуйовано 52 особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Зведення ОВА #обстріли регіонів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...