• Головна
  • США попереджали, що ЗСУ не зможе втримати Бахмут, ще в січні, але місто стоїть
12:00, 21 квітня 2023 р.

США попереджали, що ЗСУ не зможе втримати Бахмут, ще в січні, але місто стоїть

США попереджали, що ЗСУ не зможе втримати Бахмут, ще в січні, але місто стоїть

США застерігали, що Україна не зможе втримати Бахмут, ще в січні. Але ми не здалися і все ще утримуємо західну околицю міста у найтривалішій та найсмертоноснішій битві за всю війну.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на The Washington Post.

Оцінки США були похмурими вже в січні, згідно з секретними документами американської розвідки, витік яких нібито допустив Джек Тейшейра.

В оцінці з грифом "цілком таємно" попереджалося, що "стійке" просування росії з листопада поставило під загрозу здатність України утримувати місто, і українські сили, імовірно, опиняться під загрозою оточення, якщо вони не виведуть війська протягом лютого.

Однак попри попередження, Київ вирішив утримувати Бахмут, стверджуючи, що це необхідно для підтримання національного морального духу і позбавлення росії можливості хвалитися окупацією будь-яких територій.

За словами полковника, який керує боротьбою за Бахмут Павла Палиці, українські військові змогли утримувати частину міста на кілька місяців довше, ніж прогнозувалося, завдяки поєднанню класичної міської війни та передової безпілотної розвідки, включно з глушінням сигналів.

Повідомляється, що в критичні моменти оборони Бахмута Україна неодноразово перекидала в місто елітні підрозділи для захисту доріг постачання і стабілізації ситуації.

Ця стратегія принесла успіх і дала змогу Україні утримати західну околицю міста, але останніми днями лінія фронту, за словами командирів, стає дедалі нестабільнішою.

Затягування боїв у Бахмуті послабило сили росії, оскільки загинуло багато окупантів, особливо з групи "вагнер".

Ситуація змінюється кілька разів на день – вранці якусь дорогу можуть контролювати українські військові, потім її можуть захопити окупанти, а через кілька годин знову повернути під контроль України.

Бахмут – головна мета російських операцій на сході України. москва заявила, що захоплення міста закладе основу для встановлення контролю над усією Донецькою областю України, в якій російські війська наразі займають трохи більше половини.

"Коли ми утримуємо місто, коли ми перебуваємо всередині Бахмута, ми даємо час нашим новоствореним підрозділам для навчання і підготовки до майбутніх дій", – сказав Палиця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Бахмут
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...