• Головна
  • "Майбутнє України в НАТО": Столтенберг в Києві зустрівся з Зеленським
15:00, 20 квітня 2023 р.

"Майбутнє України в НАТО": Столтенберг в Києві зустрівся з Зеленським

"Майбутнє України в НАТО": Столтенберг в Києві зустрівся з Зеленським

Сьогодні, 20 квітня відбувся перший з часу повномасштабної війни візит Генсека НАТО Єнса Столтенберга до Києва. Він провів пресконференцію з Зеленським, де заявив, що Альянс буде продовжувати зміцнювати Збройні Сили України.

Про це повідомляє сайт 056.

За словами президента України Володимира Зеленського, НАТО готовий розпочинати нову главу у відносинах з Україною.

Під час переговорів торкнулися основних питань. Перше з них — засідання "Рамштайн", яке відбудеться 21 квітня, та рішення, яких очікують від партнерів. Передусім, це стосується збройної підтримки активних дій України.

"Я вдячний пану Генеральному Секретарю за те, що він розпочав цей візит із відвідин наших деокупованих міст і наших громад. Усій Європі і світу потрібне чітке розуміння того, що лише перемога України вбереже інші держави і народи від таких же страшних руйнувань, втрат і смертей, які росія принесла нашій землі. Нашій Бучі, де був генеральний секретар. Нашому Донбасу і іншим частинам", — сказав президент України.

Він також повідомив, що обговорювалася стриманість деяких партнерів у контексті оборонної підтримки.

"Я звернувся до пана генерального секретаря з проханням допомогти подолати стриманість наших партнерів у постачанні деякої зброї, а саме далекобійної сучасної авіації, артилерії, бронетехніки. Гальмування відповідних рішень — це час, який втрачається для миру. Це життя наших воїнів, які поки що не отримали життєво необхідних оборонних інструментів у відповідній кількості", — заявив Зеленський.

Столтенберг підсумував співпрацю з Україною за час вторгнення рф. Він розповів, що протягом років союзники НАТО підготували десятки тисяч українських солдатів. З минулого лютого союзники НАТО надали більше 150 млрд євро підтримки. В тому числі 65 млрд євро у вигляді військової допомоги.

Члени Альянсу надають літаки, танки, бронетехніку. Фонд НАТО надає для України термінову підтримку. Медичні матеріали, мобільні системи супутникового зв'язку, мости пересувні.

"Ми стояли з вами після незаконної анексії Криму в 2014 році. Ми стоїмо разом з вами в героїчній боротьбі проти російських загарбників і на захисті вашої країни. Ми будемо стояти поряд з вами і завтра, коли ви будете відбудовувати і працювати заради яскравого майбутнього українського народу", — сказав Столтенберг.

Столтенберг також привітав мирний план президента Володимира Зеленського.

"Ми не знаємо, коли завершиться ця війна, але ми знаємо, що російська агресія — це токсична система, яка має бути зупинена", — сказав Генсек Альянсу.

Генсек Альянсу також додав, що Україна має знайти місце в Євроатлантичній родині.

"З нашою підтримкою ми зробимо це можливим. Сьогодні ми обговорили річну ініціативну підтримку. Це допоможе вам перейти від обладнання і доктрини радянських часів до стандартів НАТО. Забезпечити повну оперативну сумісність з Альянсом. Це є свідченням довгострокової відданості НАТО Україні. НАТО стоїть з вами сьогодні, завтра і буде стояти так довго, як буде потрібно", — сказав Столтенберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Столтенберг Киев #НАТО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...