• Головна
  • Пік водопілля: на Дніпропетровщині евакуювали деяких людей та знеструмили кілька вулиць, - ФОТО
16:00, 18 квітня 2023 р.

Пік водопілля: на Дніпропетровщині евакуювали деяких людей та знеструмили кілька вулиць, - ФОТО

Пік водопілля: на Дніпропетровщині евакуювали деяких людей та знеструмили кілька вулиць, - ФОТО

Внаслідок проходження весняного водопілля спостерігається активний ріст рівня води на Дніпропетровщині. Наразі з підтопленнями Обухівська, Петриківська і Підгородненська громади Дніпровського району. А ще – частина Дніпра, включаючи набережну. Подекуди розмило дороги і сільгоспугіддя. У воді територія храму, кілька десятків садових будинків і приватних домоволодінь.

Про це повідомляє сайт 056.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак запевнив, що це не надприродне явище, а щорічний пропуск весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду.

"Це може нашкодити присадибним ділянкам та будівлям, зведеним поблизу води. Чинників багато. Кількість опадів, талого снігу і навіть температурний режим. Рівень наповненості водосховищ мінливий. Людей, котрі живуть у зоні ймовірних підтоплень, інформують про ризики заздалегідь. Пропонують відселення. Та поки ніхто на це не зголосився", - пояснив він.

Лисак повідомив, що в Обухівській громаді одну з вулиць знеструмили задля безпеки місцевих. Звідти ж евакуювали чотирьох людей. Всі служби працюють в посиленому режимі.

"18 квітня підрозділом 8 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС в області здійснено виїзд для обстеження території та надання допомоги населенню у селищі міського типу Обухівка, Обухівська селищна Територіальної громади, Дніпровського району. 

Залучено 3 гумових човна, за допомогою яких доставлено 11 осіб, з них 7 дітей, з житлових будинків на вулиці Кленова до суходолу та перевезено майно з підтоплених будинків", - йдеться в повідомленні ДСНС.

За даними рятувальників, станом на 13:35 18 квітня всього на території Дніпропетровської області залишаються підтопленими:

  • територія 1 храму (місто Дніпро, Шевченківський район);
  • 170 садових будинків (2 – місто Дніпро, 168 – селище міського типу Курилівка Петриківська селищна Територіальна громада Дніпровський район);
  • території 333 приватних домоволодінь (9 – місто Дніпро, 36 – селище міського типу Обухівка Обухівська селищна Територіальна громада Дніпровський район, 288 – селище міського типу Курилівка Петриківська селищна Територіальна громада Дніпровський район);
  • 0,5 га сільгоспугідь (Дніпровський район Петриківська селищна Територіальна громада);

Всього затоплено: території 333 приватних домоволодіння, 1 храм та 170 садових будинків.

За словами представника Укргідрометцентру пік водопілля в Україні припаде на період з 18 по 28 квітня.

"Точно сказати про дату, на яку припаде пік водопілля, неможливо, тому що це – процес гідродинаміки, тобто руху води по руслу. В нас є, за прогностичними даними, період 10 днів, з 18 по 28 квітня. Саме в цей період ми очікуємо проходження максимальних рівнів", – зазначив начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру ДСНС Ілля Перевозчиков.

Він зазначив, що в низці областей оголошено червоний рівень небезпеки через весняне водопілля річок. Найважча ситуація зараз на Дніпрі. Зараз страждають також Київська, Черкаська, Полтавська, Кіровоградська та Запорізька області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...