• Головна
  • Скільки українських оборонців вдалося визволити з російського полону за час війни
13:30, 17 квітня 2023 р.

Скільки українських оборонців вдалося визволити з російського полону за час війни

Скільки українських оборонців вдалося визволити з російського полону за час війни

Ще 130 українських оборонців вдалося визволити з російського полону на Великдень. Загалом від початку повномасштабного вторгнення повернули в Україну 2235 осіб. Це ще один доказ цивілізованості Української держави навіть в умовах такої руйнівної війни.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр.

Україна з 24 лютого 2022 року вперше з початку війни, тобто з 2014, організувала процес обміну та поводження з військовополоненими. Відтоді цей процес став повністю офіційним та відкритим наскільки дозволяє безпека.

Весною 2022 оперативно були прийняті всі необхідні закони, постанови, накази та запущений новий ефективний цивілізований державний механізм обміну та поводження з військовополоненими.

11 березня 2022 був створений Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими при Головному управлінні розвідки Міноборони. Штаб координує діяльність більше десяти державних інституцій, що беруть участь у процесах обміну та поводження з військовополоненими.

"Створені умови для тримання військовополонених ворога з дотриманням всіх вимог Женевських конвенцій.

Врегульовано логістику військовополоненого ворога від моменту затримання до доставки у табір. У цьому процесі беруть участь декілька силових відомств і ділянка відповідальності кожного закріплена нормативно.

Тема обміну потребує тиші заради безпеки наших військових, які знаходяться у ворожих місцях несвободи. Тому сказати тут можна небагато.

Втім, результати говорять самі за себе.

Координаційний штаб ГУР МОУ у співпраці з Офісом Президента від початку повномасштабного вторгнення повернули в Україну 2235 осіб", - написала Маляр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...