• Головна
  • Ракетний, авіаційний та артилерійський обстріли Запоріжжя, атака по евакуації в Куп'янську: ситуація по регіонах
10:30, 14 квітня 2023 р.

Ракетний, авіаційний та артилерійський обстріли Запоріжжя, атака по евакуації в Куп'янську: ситуація по регіонах

Ракетний, авіаційний та артилерійський обстріли Запоріжжя, атака по евакуації в Куп'янську: ситуація по регіонах

Розпочалася чотириста п’ятнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 19 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, є постраждалі серед цивільного населення.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах

Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 8 областей України. Загалом із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, ЗРК “С-300”, БПЛА, тактична авіація) здійснено обстріли 102 населених пунктів, підтверджено ураження 62 об’єктів інфраструктури. Попередньо загинуло 3 особи та 8 поранено. 

Херсонщина

За минулу добу росіяни здійснили 68 обстрілів Херсонської області, випустивши 280 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації.

Місто Херсон ворог обстріляв 4 рази. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; територію закладу освіти в с. Зміївка та паркову зону в Херсоні.

Внаслідок ворожих обстрілів дві людини загинули, чотири – дістали поранення. 

Харківська область

Четверо людей дістали поранення у результаті російських обстрілів Харківської області 13 квітня, один з поранених – волонтер, що допомагав з евакуацією людей, – перебуває у важкому стані.

"Внаслідок обстрілу з РСЗВ "Град" с. Кучерівка Куп’янського району пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа. Поранення зазнали 3 чоловіків – 50-ти, 51-го та 23-х років. Усі госпіталізовані в стані середньої тяжкості.

Внаслідок обстрілу смт Дворічна Куп'янського району поранення зазнав 47-річний волонтер, який допомагав здійснювати евакуацію населення. Госпіталізований у важкому стані. Зараз медики борються за його життя", - написав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ракетний, авіаційний та артилерійський обстріли Запоріжжя, атака по евакуації в Куп'янську: ситуація по регіонах, фото-1

Ще одна людина – 28-річний тракторист – підірвалася на невідомому вибуховому предметі біля с. Лук'янці. Чоловік госпіталізований.

За словами голови ОВА, минулої доби росіяни обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. Зокрема, окупанти били по Удах, Козачій Лопані, Стариці, Дворічній, Табаївці та інших населених пунктах.

Сумщина

Сьогодні зранку війська рф з мінометів обстріляли Білопільську та Середино-Будську громади на Сумщині, зафіксовано 19 «прильотів». Зокрема, у Білопільській громаді зафіксовано три обстріли з мінометів – 18 «прильотів».

На територію Середино-Будської громади ворог скинув одну міну. За попередніми даними, обійшлося без наслідків.

Запорізька область

російських обстрілів та авіаударів 13 квітня зазнало 17 населених пунктів Запорізької області.

"Незламний запорізький край міцно тримає оборону вже 415-ту добу. За минулу добу ворог наніс 81 удар на лінії розмежування, один ракетний, сім авіаційних, 68 артилерійських обстрілів, три атаки із застосуванням БПЛА і дві – з РСЗВ", – голова ОВА Юрій Малашко.

Він уточнив, що окупанти обстріляли Малинівку, Малу Токмачку, Преображенку, Залізничне та ще 14 міст і сіл Запорізької області.

"На щастя, люди не постраждали. Наразі надійшло 18 повідомлень про руйнування", – розповів голова ОВА.

Донецька область

У Донецькій області минулої доби зафіксовано масові обстріли населених пунктів, інформація про постраждалих унаслідок обстрілів не надходила, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"На горлівському напрямку зруйновано два дитсадки в Бахмуті, пошкоджено школу в Часовоярській громаді. Відбувалися артобстріли околиць Торецької громади. Ввечері росіяни обстріляли Новодмитрівку Костянтинівської громади — пошкоджено ангар для зерна", - написав він.

За його даними, на волноваському напрямку під постійним вогнем перебувають Вугледар, Новоукраїнка та Богоявленка.

"На донецькому напрямку за добу відбувся один артобстріл Курахового. Під ранок ворог обстріляв Авдіївку - снаряди влучили в житловий сектор.

На лисичанському напрямку зафіксовано обстріли в Торському та Зарічному Лиманської громади, пошкоджено будинки на двох вулицях Сіверська", - уточнив Кириленко.

За добу інформація про постраждалих унаслідок обстрілів не надходила.

Дніпропетровська область

російські військові тричі за вчорашній день обстріляли Нікополь, Покровську та Червоногригорівську громади.

"За день – три обстріли. З важкої артилерії ворог поцілив по Нікополю, Покровській та Червоногригорівській громадах. Є руйнування", - написав голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Зазначається, що серйозних ушкоджень зазнало сільськогосподарське підприємство. Пошкоджена і п’ятиповерхова будівля, 11 приватних будинків та 9 господарських споруд, 2 газогони та 3 лінії електропередач. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ОВА #регіони #ОВА зведення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...