• Головна
  • 3 помилки новачків у роботі з бензопилою
Новини компаній
17:36, 11 квітня 2023 р.

3 помилки новачків у роботі з бензопилою

Новини компаній
3 помилки новачків у роботі з бензопилою, фото-1

Бензопила, незважаючи на простоту і універсальність конструкції, що здається, має свої особливості застосування. Це насамперед ріжучий інструмент, який може становити певну небезпеку для користувача.

Досвідчені власники бензопили можуть годинами працювати з нею та виконувати всі завдання без травм та неприємних несподіванок у роботі. Все це тому, що користувачі зі стажем знають кілька важливих особливостей практичного використання бензопилу. І найголовніше – вміють із нею поводитися, передусім, як із інструментом, який має свої характерні особливості. Ці секрети досить прості і не вимагатимуть багато часу для навчання і застосування на практиці. Але перш ніж вибрати та купити бензопилу у Дніпрі та почати її використовувати, краще з ними познайомитися.

Тримаємо бензопилу правильно

Одна з найпоширеніших помилок тих, хто вперше бере до рук бензопилу – неправильне охоплення пристрою і внаслідок цього – отримання травми під час відскоку пили, при попаданні ріжучої кромки на твердий матеріал.

Насамперед необхідно засвоїти, що бензопила обов'язково береться за робочі рукояті обома руками. Для утримання бензопили необхідно використовувати тільки рукавиці з посиленою поверхнею та особливими властивостями: прогумовані рукавиці з високим рівнем зчеплення або рукавиці зі спеціальною поверхнею, що знижує ковзання. Крім того, необхідно стежити, щоб поверхня рукояті зберігала своє антиковзання - рукоятка повинна зберігати прогумований шар, що діє.

Брати бензопилу голими руками та утримувати її за метал – одна з найбільших помилок новачків. Навіть маючи велику фізичну силу, користувач через деякий час відчує, що руки зісковзують з металу. Це як особливостями організму людини, адаптується до навантаження, і різницею температур, що у результаті призводить до утворення вологи дома хвата. Тому хват бензопили повинен забезпечувати щільну фіксацію однією рукою на основній рукоятці, а другою рукою – на додатковій.

Нахил та положення спини

Ще одне «залізне» правило безпечного використання механічної бензинової пили – правильне розташування корпусу та нахил, який підтримуватиме тривалість роботи:

  • користувач, який використовує бензопилу, повинен розташовуватися ліворуч від лінії роботи пили, що забезпечить міцність утримання конструкції в руках;
  • нахил над місцем розпилу має бути мінімальним – це безпечно для самого користувача, оскільки скорочує ризик попадання осколка дерева;
  • невеликий нахил над пилкою, скорочує напругу спинних м'язів, тобто користувач може працювати тривалий час з бензопилою, не ризикуючи перенапружити спину та плечі, а це у свою чергу дозволить працювати тривалий час та відпочинок через кожні 10-15 хвилин роботи не потрібно.

Підйом бензопили вище рівня плечей

Не менш важлива умова правильного використання бензопили – розташування користувача під час обрізання сучків та гілок дерев. Якщо обрізати ці частини дерев, не можна задирати бензопилу вище за рівень плечей. Така дія загрожує мінімум швидкою втомою, а максимум – ушкодженнями, які можуть бути викликані суто біологічною особливістю м'язів.

Через те, що м'язи рук і плечей не настільки міцно можуть утримувати інструмент у такому положенні, різання вище рівня плечей, загрожує зісковзуванням або аварійною роботою. Досвідчені власники бензопилу завжди піднімаються для різання гілок на сходах, закріплюються і тільки після отримання мінімум однієї міцної опори, починають різання.

І наостанок ще одна проста і дієва порада - користуйтеся обов'язково захисним щитком. Якщо буде відскок, він спрацює та захистить від удару.

Правила безпечного використання бензопили, як бачимо, досить прості і не потребують великого досвіду. Однак акуратність у роботі з такими інструментами ніколи не завадить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...