• Головна
  • Окупанти під Бахмутом отримали системи ТОС-1: що це може означати
10:30, 6 квітня 2023 р.

Окупанти під Бахмутом отримали системи ТОС-1: що це може означати

Окупанти під Бахмутом отримали системи ТОС-1: що це може означати

В Бахмуті продовжуються важкі бої. Нещодавно російські підрозділи повітрянодесантних військ навколо міста, отримали термобаричні ракетні системи ТОС-1. Це може включати сили ВДВ, що діють навколо міста-фортеці.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Відеозаписи бойових дій за 5 квітня показують, як російські сили використовують ТОС-1А для ударів по цілях у Бахмуті. Проте виділення цього рівня військового округу для операцій у Бахмуті не може дати російським силам вирішальної наступальної переваги.

У ISW зауважили, що напередодні війська рф продовжували досягати успіхів у Бахмуті та його околицях. Геолокаційні кадри показують, що окупанти просувалися на північ від міста як на північ від Хромового (2 км на захід від Бахмута), так і на північний схід від Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута).

Окупанти під Бахмутом отримали системи ТОС-1: що це може означати, фото-1

Водночас український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили наземні атаки в Бахмуті, на північний захід від міста в районі Богданівки та на південний захід - в районі Іванівського.

Аналітики припускають, що армія рф може спробувати подвійне оточення навколо Бахмута, спочатку оточивши прилеглу територію та перерізавши матеріально-технічні лінії до Часового Яру на південний захід від міста, а потім перерізавши українські лінії через Хромове на північний захід від нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Бахмут
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...