• Головна
  • Україна приєднається до НАТО після перемоги у війні: Столтенберг пояснив причину
11:00, 5 квітня 2023 р.

Україна приєднається до НАТО після перемоги у війні: Столтенберг пояснив причину

Україна приєднається до НАТО після перемоги у війні: Столтенберг пояснив причину

Вчора, 4 квітня до НАТО прийняли 31-го члена - Фінляндію. Процес ратифікації вступу до оборонного союзу був рекордно швидким і тривав рік. Цього ж дня у Брюсселі пройшло засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. На ньому заявили, що приймуть нашу країну до євроатлантичній сім'ї вже після перемоги.

Про це повідомляє сайт 056.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що політика відкритих дверей альянсу залишається незмінною, і майбутнє України - в євроатлантичній сім'ї, підтримка у війні, яку проти України веде Росія, надаватиметься стільки, скільки це буде необхідно.

"Союзники чітко сказали, що ми віддані політиці відкритих дверей НАТО. Ми заохочуємо Україну продовжувати свій шлях реформ навіть у важкий час. Ми обговорили важливість заходів у сфері боротьби з корупцією, верховенстві права та правах меншин. Сильна незалежна Україна життєво важлива для стабільності євроатлантичного регіону. Й ми з нетерпінням очікуємо зустрічі з президентом Зеленським на Вільнюському саміті в липні. НАТО буде поруч з Україною стільки, скільки це буде необхідно. Українське майбутнє - в євроатлантичній сім'ї", - сказав він.

За його словами, позиція НАТО щодо членства не змінилася.

"Україна буде членом альянсу. Водночас ми розуміємо, що для значущого прогресу з цього питання перший крок - це гарантувати, що Україна існуватиме як суверенна незалежна держава. Тому ми надаємо безпрецедентний рівень підтримки. І продовжуватимемо це робити", - наголосив Столтенберг.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, питання надання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) знято з порядку денного, оскільки Україна подала заявку на членство.

"Питання ПДЧ знято з порядку денного, тому що ми оновили, подали заявку. Йдеться про додаткове зміцнення всеосяжного пакета допомоги НАТО. І це не може бути заміною для членства і не може бути умовою для членства. Це - механізм практичної допомоги, який НАТО хоче зробити максимально сильним і потужним. А паралельно йде процес ухвалення політичних рішень щодо членства України в НАТО", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...