• Головна
  • «Олесь Гончар. Музей просто неба»: у центрі Дніпра створили артпростір
16:30, 4 квітня 2023 р.

«Олесь Гончар. Музей просто неба»: у центрі Дніпра створили артпростір

«Олесь Гончар. Музей просто неба»: у центрі Дніпра створили артпростір

Вчора, 3 квітня в центрі Дніпра влаштували артпростір, присвячений нашому земляку Олесю Гончару. Це було приурочино до Дня народження письменника.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Артпростір «Олесь Гончар. Музей просто неба» влаштували, аби познайомити містян із творами митця, розкрити його духовний світ записів у щоденниках, особливості світовідчуття тощо. Він дозволив уявити образ письменника через побутові речі, представлені в музеї просто неба, взяти участь у створенні ілюстрованої фотозони з розмальовок до дитячих творів письменника. А також став унікальною фотозоною.

«Відзначаємо 105-ту річницю від дня народження Олеся Гончара. З цієї нагоди викладачі та вихованці центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді влаштували цей чудовий захід, аби «винести постать» Олеся Гончара назустріч людям, за межі бібліотек і музеїв, щоб просто і виразно показати великого митця. Тут є і фотозони, елементи з його побуту, нотатки з його записників. Діти розробили спеціальну розмальовку з творів Олеся Терентійовича. Мешканці активно долучилися до вікторини, продемонструвавши чудові знання про Гончара», — зазначив заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міськради Сергій Луденський.

Також упродовж заходу в рамках міської програми «Українською, будь ласка!» для перехожих влаштували інтерактив — мовний батл синонімів. Містяни змагалися у знанні державної мови та отримали тематичні подарунки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...