• Головна
  • Повістки в месенджерах: чи можливо це зробити технічно в Україні за 2023 рік
14:00, 3 квітня 2023 р.

Повістки в месенджерах: чи можливо це зробити технічно в Україні за 2023 рік

Повістки в месенджерах: чи можливо це зробити технічно в Україні за 2023 рік

Останнім часом багато обговорень викладала інформація про надсилання повісток через месенджери. Проте у 2023 році це технічно неможливо. 

Про це заявив віцепрем'єр-міністр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає редакція.

Михайло Федоров зазначив, що це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. В данному випадку навіть не говоротися про Конституцію та постанови. 

За словами міністра, чисто технічно це неможливо зробити цього року.

Повістки через месенджери

Надсилання повісток за допомогою сучасних цифрових технологій може стати одним із варіантів інформування військовозобов'язаних українців про те, що їм потрібно з’явитися до територіального центру комплектування.

Нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної оборони, безпеки та розвідки, представник президента у парламенті Федір Веніславський пояснив, що питання стало актуальним через велику кількість внутрішньо переміщених осіб у країні. Терцентри зіткнулися з проблемою пошуку військовозобов'язаних, які перебувають не за місцем реєстрації і не стали на військовий облік у пункті фактичного проживання.

У Верховній Раді триває обговорення, однак говорити про проєкт закону передчасно, наголосив Веніславський.

Законодавство передбачає, що повістки з вимогою прийти до ТЦК для уточнення даних та мобілізаційний припис вручають людині особисто. Це суттєво ускладнює роботу військкомів через недосконалі бази даних, брак ресурсів та масову внутрішню міграцію населення.

Однією з ідей було поширення повісток через застосунок "Дія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...