блог
17:29, 31 березня 2023 р.

Ядрена чи ядерна Білорусь?

блог
Ядрена чи ядерна Білорусь?

Путін (з великої літери – бо початок речення)) розміщує ядерну зброю не території Білорусі. Не очікувано? Та, де там! Мабуть такий крок кремля – це остання надія втягнути Білорусь у відкрите військове протистояння на боці путіна. Хоча, куди вже відкритіше може бути, враховуючи постійні злети російських бомбардувальників з білоруських аеродромів та різноманітні маневри окупаційних військ орди на картопляних полях?

Рішення путіна викликало не аби яку тривогу на Заході. «Як? Це порушення… Жах! Загроза!» Складається враження, що за останній рік неприкритої військової агресії дурної імперії проти України, якийсь інший світ, а не наша рідна планета, застигли на самому краю ядерної війни. Тим більше, що путінська зграя постійно вихваляється своїми «ядерними біцепсами» та намагається залякати світові спільноту тотальним знищенням, пише у своєму блозі на Цензор.нет політолог Юрій Федоренко.

Безумовно, якби не останній рік, то розміщення російського ядерного озброєння на території Білорусі могло би створити низку небезпек і викликати серйозні занепокоєння в міжнародному співтоваристві.

По-перше, це б призвело до посилення напруженості у відносинах росії з іншими країнами, особливо з тими, що мають територіальні чи інші суперечки з Білоруссю і викликало занепокоєння в Європі, оскільки Білорусь розташована в безпосередній близькості від багатьох європейських країн.

По-друге, це явне порушення міжнародних угод про нерозповсюдження ядерної зброї, таких як Договір про нерозповсюдження ядерної зброї та Договір про відкрите небо. Ці угоди вимагають, щоб держави, які володіють ядерною зброєю, не поширювали її на інші країни.

По-третє, розміщення ядерної зброї створило б ризики для безпеки самої Білорусі. У разі військового конфлікту, ядерна зброя на території Білорусі може стати об'єктом нападу з боку противника, що призведе до трагічних наслідків для населення та екосистеми.

Нарешті, розміщення ядерної зброї на території Білорусі збільшило б ймовірність її неправомірного використання та могло б призвести до катастрофічних наслідків для регіону та всього світу.

Що з вищеперерахованого вже не відбулося?!! До чого тут зайвий галас та «розуміння загрози»? «Загрозу» потрібно було зрозуміти у той далекий вже похмурий четвер, о 3:40 ранку 24 лютого 2022 року. А вже о 3:45 оголосити війну росії і знищити загрозу спільними зусиллями у перші ж дні відкритої агресії!

Чого вже зараз «пити боржомі»? Що змінилося «на гірше» для світової спільноти? Для Польщі, Литви та Латвії стали «ближчими» російські ракети, тобто значно скоротився час від запуску до влучання? Але й до цього його (часу) було небагато… Для переважної більшості світу реальну загрозу становлять російські підводні носії ЯО, а не тактична ядерна зброя на Поліссі. Навіщо ці панічні настрої у ЗМІ Європи та США?

Що для нас, українців, змінять ядерні ракети у Білорусі? Аж нічого. Били, б’ємо і будемо бити орків до повного знищення. Ну, а якщо старий придурок «натисне кнопку», то так тому і бути. Україна робить абсолютно усе, що може, і навіть більше, для приборкання несамовитого ворога! Особисто наша совість чиста перед Богом!

Єдина країна, мешканцям якої реально потрібно «панікувати» - це сама Білорусь. Путін свої рішенням забрав у білорусів останню надію залишитися «ні при чому» та вижити у цій війні, яку їхній «брат» розпочав проти України та всього навколишнього світу. От їм справді потрібно заради власного життя та самої можливості подальшого існуванні терміново приймати рішення «з ким вони». Протести на вулицях з підніманням прапорів стоячи на паркових лавках, перед цим знявши взуття, щоб не забруднити поверхню – то, безумовно, «героїзм». Але вже настав час забруднити не тільки лавки, а й руки. Кров’ю тих, хто прирік їх до знищення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Путін #Білорусь #ядерназброя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...