Новини компаній
12:23, 30 березня 2023 р.

Яскравий світ художніх фарб

Новини компаній

Людина використовує фарби ще з сивої давнини. Першою відомою фарбою була глина: червона, жовта і біла. Стародавні художники змішували її з тваринним жиром і малювали на стінах печер. Пізніше почали використовувати лазурит, охру, вугілля та рослини. Цей процес був складний і довгий. Не те що зараз, заходь у художній магазин і вибирай фарбу, яку серце забажає.

Однак, тепер виникла інша проблема. Як вибрати серед такого різноманіття? Спробуємо розібратися разом.

Які бувають художні фарби?

Художні фарби можна поділити на види та області в яких вони застосовуються.

Види фарб для живопису:

  • Акварельні. Фарба на водній основі. Напівпрозора текстура дозволяє створювати ніжні невагомі картини. Прекрасно підходить для написання пейзажів, натюрмортів і портретів.
  • Гуаш. Також має водну основу. Але відрізняється від акварелі щільними матовими кольорами з оксамитовою текстурою.
  • Акрилові. Сучасна полімерна фарба. Безпечна, надійна та зручна у роботі. Має яскраві насичені кольори, які гарно лягають на будь-яку поверхню. Швидко сохне і не вигорає на сонці. Можна купити акрилові фарби поштучно в тюбиках або одразу цілий набір.
  • Масляні. Фарби, які вимагають певних знань та навиків. Мають густу консистенцію та насичені кольори. Гарно змішуються між собою і довго сохнуть. Найкраще ними малювати на льняному полотні.
  • Пастель. На перший погляд нагадує різнокольорові крейдочки, котрими ми колись малювали на асфальті. Але насправді це чудовий художній матеріал, яким можна створити справжні шедеври.

Які фарби вибрати?

По-перше, це залежить від вашого досвіду. Якщо ви лише вчитеся, то краще брати фарби для початківців. Головна їхня перевага – це ціна. Нащо витрачати велику суму на фарби, якщо ви хочете просто спробувати? Якщо ж ви навчаєтеся на художника і плануєте розвиватися в цьому напрямку, то краще взяти професійні фарби. Звісно, вони коштуватимуть в рази дорожче, але ви будете впевнені, що ваша робота не зіпсується навіть через роки.

Для дітей вибирайте фарби на водній основі, такі як акварель або гуаш. Вони безпечні та натуральні і не нашкодять здоров’ю вашого малюка.

По-друге, визначьтеся з областю застосування. Наприклад, вас може зацікавити малювання на тканині, по склу, стінах, джинсі чи дереву. Для всіх цих технік чудово підходить акрил. Саме завдяки акрилу і його варіаціям можна створювати просто неймовірні розписи на різних матеріалах.

Як правильно змішувати фарби для живопису?

Це напрочуд важливий навик для художника. Ви не зможете купити собі всю можливу палітру кольорів, але маючи базові кольори – жовтий, синій, червоний та білий - зможете самостійно створити безліч відтінків.

Висновок

Насамкінець, давайте визначимось що потрібно для малювання фарбами. З самими фарбами ми розібралися, лишилося купити альбом для малювання або полотно, пензлики та мольберт за потребою. Для початку можна придбати інструменти, які коштують не дорого, а потім вже відштовхуватися від серйозності своїх намірів.

Купити фарби для малювання ви можете онлайн в інтернет магазині «Candy Yarn». Ваше замовлення буде відправлено поштою. Або ж ви можете забрати його самостійно в роздрібному магазині в м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 25.

Ласкаво просимо!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...