• Головна
  • Вогняні Герої вбиті росією: скільки українських рятувальників загинуло за час війни, - ФОТО
10:30, 20 березня 2023 р.

Вогняні Герої вбиті росією: скільки українських рятувальників загинуло за час війни, - ФОТО

Вогняні Герої вбиті росією: скільки українських рятувальників загинуло за час війни, - ФОТО

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 68 рятувальники. Ще 201 співробітник залишається пораненим. 5 героїв Державної служби з надзвичайних ситуацій перебувають у російському полоні.

Про це повідомляє сайт 056.

Як розповів голова ДСНС Сергій Крук в ефірі телемарафону, така кількість рятувальників стала жертвами війни ризикуючи життям.

"Під час проведення евакуаційних заходів, якими ми займалися спільно з поліцією, зокрема в Ірпені, Бучі, Маріуполі й на території Запорізької області, нас брали у полон, у нас забирали техніку, обстрілювали її", - сказав Крук.

Зокрема, Держслужба з надзвичайних ситуацій втратила внаслідок російських атак або окупації українських територій більш як 1700 одиниць пожежної техніки, більш ніж 300 пожежних частин та понад 700 будівель різного типу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі померла речниця рятувальників Євгенія Дудка, яка постраждала під час ракетного удару рф.

Українці просять дати їй звання Героя посмертно. Відповідну петицію створили на сайті президента.

Вогняні Герої вбиті росією: скільки українських рятувальників загинуло за час війни, - ФОТО, фото-1

Загинула Євгенія під час розбору завалів в аеропорту Дніпра, роли росія повторно запустила ще одну ракету. Через таку підступність агресора пішов з життя і 22-річний рятувальник з Хмельницького.

27 лютогокомандир відділення пожежно-рятувальної частини Владислав Дворак ліквідовував наслідки обстрілів "шахедами" по обласному центру. Але після паузи та тривоги рф знову туди вдарила, вбивши беззбройного рятувальника, який виконував службовий обов’язок.

Схожа трагедія сталася 14 серпня 2022 року, під час гасіння пожежі складської будівлі у м.Білицьке Покровського району на Донеччині. Під час повторного обстрілу локації отримав поранення вогнеборець Юрій Мінаков, 1996 року народження.

Його реанімобілем доставлено до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні. Він знаходився в реанімації у важкому стані. Лікарі відчайдушно боролись за його життя, але 26-річний чоловік помер.

Свою ненависть до українських рятувальників росія проявляє як може. 6 січня вона обрала за ціль пожежну частину у Херсоні і влучала туди ракетою. Внаслідок обстрілу загинув рятувальник. Також поранено працівника патрульної служби.

Деякі рятувальники гинуть, йдучи на фронт захищати Україну від ворога. Так, 9 листопада, під час бойових дій поблизу м. Бахмут загинув начальник пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС України у Чернігівській області Валентин Бордаков.

З перших днів війни, Валентин, як справжній патріот, не вагаючись пішов на захист Батьківщини, став добровольцем. Спочатку захищав свій рідний Чернігів, а потім був направлений в Харківську, а пізніше Донецьку область.

Вогняні Герої вбиті росією: скільки українських рятувальників загинуло за час війни, - ФОТО, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого війська росії підло вдерлися на території України. Українці об'єдналися і кожен на своєму місці робить все, щоб день перемоги настав скоріше. Ворог вже втратив багато, але цього замало. Він має відповісти за кожну краплю крові українців. Все буде Україна!
Оголошення
live comments feed...