• Головна
  • росія планувала взяти під контроль Молдову до 2030 року: є стратегічний документ
14:30, 15 березня 2023 р.

росія планувала взяти під контроль Молдову до 2030 року: є стратегічний документ

росія планувала взяти під контроль Молдову до 2030 року: є стратегічний документ

росія планувала взяти під контроль владу в Молдові до 2030 року. Відповідний документ отримали медіа з міжнародного журналістського консорціуму.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Tagesschau.

Влітку 2021 року адміністрація президента росії, як стверджується, детально виклала у стратегічному документі, як саме просуватиме проросійські тенденції, і водночас не допускатиме курсу країни на Захід.

Розміщений на п'яти сторінках план включає політичні, військові цілі, цілі безпеки, торгівлі, економіки та соціальної сфери росії у Молдові.

У стратегічному кремлівському документі йдеться, що Республіка Молдова має відокремитися від Заходу та прагнути майбутнього разом із росією.

Молдова розглядається у документі як важлива арена конфронтації із Заходом. Завданням росії на найближчі 10 років є протидія спробам зовнішніх факторів втручатися у внутрішні справи республіки, зокрема перешкодити Молдові вступити до НАТО.

При цьому москва має намір сприяти тому, щоб Молдова брала участь у об'єднаннях, де домінує росія - ОДКБ, ЄАЕС.

"Проросійські настрої потрібно розпалювати серед еліт - від політики до бізнесу, необхідно просувати російську мову на державному рівні, а також схилити Молдову до російського ринку збуту", - ідеться у матеріалі.

Також росія має намір скасувати ті заходи, які чинили політичний чи економічний тиск на Придністров'ї. Один із пунктів стосується російських військ. У ньому йдеться про те, що молдовські ініціативи, спрямовані на ліквідацію російської військової присутності в Придністров'ї, мають бути “нейтралізовані”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...