• Головна
  • «росія» українською буде «Московія»: Зеленський розглянув електронну петицію
14:00, 11 березня 2023 р.

«росія» українською буде «Московія»: Зеленський розглянув електронну петицію

«росія» українською буде «Московія»: Зеленський розглянув електронну петицію

Президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію № 22/170958-еп про перейменування росії на Московію, яка розміщена на сайті президента 23 листопада 2022 року. Її підтримали понад 25 тис. громадян.

Про це повідомляє сайт 056.

Зеленський доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю «комплексно опрацювати» це питання «з долученням наукових закладів». Він нагадав, що правові основи відносин щодо назв географічних об'єктів, до яких належать, зокрема, й держави, регулюються Законом України №2604-ІV від 31 травня 2005 року «Про географічні назви».

Також пропозиція про перейменування має міжнародно-правові аспекти.

«Статистичним відділом Департаменту з економічних та соціальних питань Секретаріату ООН розроблено та опубліковано у виданні Статистичні документи перелік країн та регіонів, що містить назви відповідних країн та регіонів в алфавітному порядку, їх тризначні цифрові коди, які використовуються для статистичних цілей Статистичним відділом Секретаріату ООН, та їх тризначні алфавітні коди, визначені Міжнародною Організацією із Стандартизації (ISO). Стандарт М 49 врахований при розробці Переліку кодів країн світу для статистичних цілей, затвердженого наказом Державної служби статистики України від 8 січня 2020 року № 32», – йдеться у відповіді президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...