• Головна
  • Вибухи в декількох регіонах України: що відомо про нічну ракетну атаку окупантів
08:30, 9 березня 2023 р.

Вибухи в декількох регіонах України: що відомо про нічну ракетну атаку окупантів

Вибухи в декількох регіонах України: що відомо про нічну ракетну атаку окупантів

Триває триста сімдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Цієї ночі в Україні відбулася масована ракетна атака рф. Ворог продовжує бити по енергетичній інфраструктурі. Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави.

Редакція розкаже що відомо про нічну ракетну атаку окупантів.

Вибухи зафіксовані в Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській областях. У деяких областях застосовуються екстрені відключення світла. Це превентивні заходи, – ДТЕК.

Одещина. В облцентрі вдарили по енергетичній інфраструктурі.

Харківщина. Щонайменше 15 ударів по облцентру. Є попадання в енергетичні об'єкти міста та будівлю в області.

Київщина. Повідомляється про роботу ППО. У столиці зафіксовано сильні вибухи. 

Зазначимо, що в Генштабі ЗСУ інформацію про нічний ракетний обстріл буде оприлюднено дещо згодом. А протягом попередньої доби противник завдав 25 авіаційних, 2 ракетних удари, а також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Удари дронами по Житомиру

Окупанти завдали удару дронами Shahed по Житомиру, у місті проблеми зі світлом та водопостачанням. Про це повідомив мер міста Сухомлин. За попередньою інформацією, обійшлось без постраждалих.

Кіровоградщина є влучання в об’єкт енергетики

В Кропивницькому районі Кіровоградської області є влучання в об’єкт енергетики. Відповідні служби – на місці. Без жертв, повідомили у Кіровоградській ОВА.

Ситуація в Дніпрі та області

Через знеструмлення підстанцій у Дніпрі призупинили роботу електротранспорту, про це повідомляють у профільному департаменті міськради. Через атаку військ РФ на Дніпропетровщині застосували екстрені вимкнення світла, повідомили в ДТЕК.

ЗАЕС залишилася без електроенергії через ракетний удар росіян

В результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила Запорізьку атомну електространцію. Зараз станція працює на дизельних генераторах. Також станом на 6:30 зафіксовані обстріли енергетичних об’єктів в Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Ворог завдав близько 15 ударів по Харкову і області

Ворог завдав близько 15 ударів по Харкову і області. Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється. Повідомив голова ОВА Синєгубов. 

Удари по Одещині 

Є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури в Одеській області, також пошкоджені житлові будинки. На щастя постраждалих немає, повідомив керівник області Марченко. 

Удари по Київщині

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що енергетики застосовують превентивні відключення електроенергії у столиці. Через це приблизно 15% мешканців залишаться без світла.

У Голосіївському районі Києва є влучання в об’єкт інфраструктури, повідомили в Київській ОВА. Також працювали сили ППО в регіоні. 

Також аварійні відключення застосовуються у Київській, Черкаській, Одеській, Миколаївській та Дніпропетровській областях, повідомляє ДТЕК. 

Атака по Львівщині 

Упродовж чотирьох годин цієї ночі тривала повітряна тривога. У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. Почалася пожежа. Її уже загасили.

На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Це четверо дорослих людей. Двоє чоловіків та двоє жінок. В момент падіння ракети вони перебували у себе вдома. Завали ще розбирають. Під ними можуть бути інші люди. 

Пожежа знищила три житлові будинки. Три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель.

Війська рф вдарили по півдню

Сили ППО знищили дев’ять ракет над Миколаївщиною, і шість ракет різного типу над Одещиною, - повідомляє ОК «Південь». 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...