• Головна
  • Два головні завдання, які ЗСУ виконують в Бахмуті
12:00, 7 березня 2023 р.

Два головні завдання, які ЗСУ виконують в Бахмуті

Два головні завдання, які ЗСУ виконують в Бахмуті

За інформацією британської розвідки, ЗСУ стабілізували північну частину фронту в Бахмуті Донецької області. При цьому оборона міста продовжує виснажувати сили з обох боків. 

Про це повідомляє сайт 056.

Сили оборони, які захищають сьогодні Бахмут, виконують два головні завдання.

"Перше - не дати противнику системно прорвати оборону й досягти успіху, не дозволити зайти в тил українських захисників й оточити наші сили.

Друге завдання - завдати російським військовим максимального ураження по техніці та особовому складу. Це дозволить сточити бойовий потенціал рф, знизити бойовий дух та морально-психологічний стан особового складу армії агресора", - розповів речник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий.

Що стосується російської тактики, то вагнерівці хвиля за хвилею намагаються виснажити українських захисників, нав’язувати ближній бій, "несучи неймовірні втрати під страхом смерті". Це вимагає постійної концентрації українських військ, які повинні спостерігати за полем бою, що особливо важливо в осінньо-зимовий період.

Саме коштом такого підходу противнику вдалося просунутися на деяких територіях. Як наслідок, рф таки окупувала селище Соледар, хоча це і коштувало агресору "просто фантастичних втрат".

"Відтак ми весь цей час намагалися завдавати їм максимальної шкоди, максимальні втрати. Думаю, все, що могли максимально зробити, наші військовослужбовці зробили", — наголосив Череватий.

Тим часом найманці "вагнера" не одержують боєприпаси від мо рф, що підігріває розбіжності між пригожиним та військовим керівництвом росії, і демотивує самих "вагнерівців".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...