• Головна
  • Лосось як джерело харчування: корисні властивості лосося, як його готувати та які страви можна приготувати з нього?
Новини компаній
17:43, 2 березня 2023 р.

Лосось як джерело харчування: корисні властивості лосося, як його готувати та які страви можна приготувати з нього?

Новини компаній

Лосось – риба, яка подобається кожному. Вона є джерелом живильного білка, вітамінів та амінокислот. Одна невелика порція може покрити добову потребу організму в основних поживних речовинах. Основна користь риби – повішений вміст Омега-3 та Омега-6. Вони важливі для людей із серцево-судинними захворюваннями, діабетом та артритом. У філе містяться вітаміни групи В, вітамін А, Е і Д. На окрему увагу заслуговують амінокислоти, незамінні для нормального функціонування всього організму.

Лосось як джерело харчування: корисні властивості лосося, як його готувати та які страви можна приготувати з нього?, фото-1

Позитивний вплив на здоров'я

Користь від вживання лосося можна поділити за впливом на основні системи:

  • М'язи та рівень гормонів. Білки та амінокислоти – важливі для формування тканин та підтримки гормонального рівня. Лосось легко засвоюється організмом, насичуючи його необхідним;
  • Серце та судини. Омега-3 знижує рівень холестерину та позитивно позначається на стані вен. Амінокислоти підтримують тиск та знижують ризики серцевого нападу;
  • Метаболізм. Омега-3 та вітамін Д вступають у реакцію, збільшуючи вплив інсуліну. Цукор легше поглинається клітинами і поступово знижується в крові;
  • Зір. Поєднання Омега-3 та амінокислот позитивно впливають на зорові функції;
  • Нервова система. Омега-3 – важлива частина мозкової діяльності, що дозволяє покращити пам'ять та концентрацію. Її поєднання разом із вітамінами захищає ЦНС від старіння і дозволяє знизити стрес;
  • Інше. Позитивний вплив від вживання лосося відзначався для шкіри та волосся. Проходили всі висипання, а волосся ставало гладким;

Червона риба добре впливає на стан здоров'я, і в цьому немає жодних сумнівів. При правильному харчуванні її вживання передбачається кілька разів на тиждень. Цього буде достатньо, щоб покрити потребу організму.

Як приготувати червону рибу?

Лосось може бути приготовлений різними методами, основним з яких є запікання. Як гарнір використовуються овочі, а рибне філе може заправлятися соком лимона. Деякі додають рибне філе в салат, або просто їдять його, як головну страву. Для акцентування основного смаку використовуються різні спеції. Так само, можна засолити лосося, і насолодитися його ароматом та поживністю. Купити рибу можна в інтернет-магазині https://kit-whalegroup.com.ua/losos. Весь товар має сертифікати якості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...