• Головна
  • В Нацкомісії відповіли, чи дійсно тарифи на електрику зростуть у 4 рази
17:00, 2 березня 2023 р.

В Нацкомісії відповіли, чи дійсно тарифи на електрику зростуть у 4 рази

В Нацкомісії відповіли, чи дійсно тарифи на електрику зростуть у 4 рази

російська агресія дуже дорого обійшлася українській енергетиці. Тому наприкінці минулого року, на прохання "Укренерго" Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила підвищення двох тарифів на електроенергію. Згідно з цим, тариф на передачу світла має зрости в 1,5 рази, а на диспетчеризацію – аж у 4,5 рази. Для того, щоб це позначилось на тарифах для населення, наразі вивчають оптимальний варіант.

Про це повідомив Голова Національної комісії з регулювання енергетики Костянтин Ущаповський в ефірі телемарафону.

Для того, щоб успішно пройти наступний опалювальний сезон, Україна вже зараз має відновлювати все знищене.

Як підрахували у комісії, такі ремонти коштуватимуть мільярди гривень. "Гроші на це мали б закладатися у тариф на електроенергію, але він не переглядався з 2017 року. Люди, як і до війни, платять 1,68 за кіловат. Раніше різницю покривали за рахунок «Енергоатому» та «Укренерго», але від агресії і їм неабияк дісталося. Тому держава вимушена шукати вихід з такої ситуації", - розповів голова НКРЕКП.

Зараз у Кабміні працює декілька робочих груп, які розглядають різні варіанти перегляду тарифів. Одна з них передбачає модифікацію системи субсидій, інші — різні тарифи залежно від обсягів споживання. До обговорення підключили й Мінсоцполітики.

За словами Ущаповського, обговорення питання підвищення тарифів триватиме кілька місяців. Фінальне рішення ухвалюватиме уряд.

"Хочуть переглянути тарифи на електрику й для бізнесу. Так, нині для малого бізнесу кіловат обходиться у 5,5 грн", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...