• Головна
  • Перетин кордону у військовий час
Новини компаній
11:00, 2 березня 2023 р.

Перетин кордону у військовий час

Новини компаній
Перетин кордону у військовий час, фото-1

Чи можна виїхати за кордон якщо є запис в реєстрі боржників, як пов'язаний реєстр боржників і виїзд за кордон і чи може бути заборонено виїзд за кредит? Ці питання стали загальними серед боржників банків та МФО і не втрачають своєї актуальності у зв'язку з воєнним станом. Спробуємо розібратись в них більш докладно за допомогою юристів компанії “ПІК”.

З початку на території України повномасштабної війни за межі держави виїхала дуже велика кількість людей. Правда якщо раніше перетин державного кордону відбувався за набагато простіших умов та без будь-яких особливих проблем, то станом на сьогодні раптом людина захоче виїхати за межі країни, їй варто очікувати на певні труднощі. Про що саме зараз ми говоримо, запитаєте ви? Все доволі просто: далі у статті мова піде про особливості виїзду за кордон боржників банків та МФО.

Перетин кордону під час війни: у яких випадках боржників банків не випускають з країни

Повномасштабні воєнні дії та введення на території України воєнного стану сьогодні зачепили абсолютно всі сфери життя та діяльності українців. Особливих змін також зазнали відповідно й правила виїзду наших громадян за державний кордон. Починаючи із 24-го лютого минулого року розпочали діяти заборони стосовно виїзду чоловіків, які перебувають у призовному віці. Також законодавством було визначено цілий ряд категорій осіб, у яких є право перетинати кордон навіть під час дії воєнного стану.

Водночас одним із популярних питань сьогодення, на яке шукає відповідь досить велика кількість українців можна вважати саме «Чи випустять за кордон з кредитом в Україні?». Тут варто розуміти, що якщо у людини є заборгованість перед мікрофінансовою організацією або банком, в тому числі і кредит, їй аж ніяк не можуть заборонити переміщатися. Справа у тім, що сам факт наявності такого боргу аж ніяк не дорівнює тому, що когось можуть не допустити до перетину кордону. Хто б та щоб вам не говорив та не доводив, а процедура заборони виїздити з України відбувається тільки в тому випадку, коли є не лише відкрите виконавче провадження, але й встановлена заборона через суд. Тобто лише судовий орган може заборонити виїзд шляхом прийняття відповідного рішення.

Разом із цим, якщо ви збираєтеся виїхати за кордон, пам'ятайте про те, що список осіб, яким такий в'їзд заборонено, у нас в Україні доступний для службового користування та й то лише у працівників прикордонної служби. У вільному доступі вам такий перелік ніхто не надасть. Тому якщо раптом хтось запропонує в режимі онлайн перевірити наявність вас у списках боржників у реальному часі, ви спілкуєтеся з шахраями.

Як перевірити, чи є заборона виїзду за кордон під час війни

Перетин кордону у військовий час, фото-2

Як перевірити чи є заборона виїзду за кордон онлайн – популярна послуга, яку нині пропонують як юридичні компанії, так і шахраї. Якщо у вас є проблемний кредит, але ви хотіли б виїхати за кордон, вам обов'язково потрібно потурбуватися про перевірку заборони такого виїзду. Отримати інформацію можна кількома різними надійними способами. Зокрема це може бути перевірка не лише в реєстрі судових рішень, але й в реєстрі:

  • виконавчих проваджень;
  • боржників;
  • а також у виконавчій службі за місцем вашої реєстрації.

Для здійснення такої перевірки необхідно звернутися за допомогою до юриста або адвоката. До речі, звернувшись за допомогою до професійного юриста, наприклад, спеціаліста юридичної компанії «ПІК», ви також зможете більш детально обговорити момент подання запиту до прикордонної служби про перетин кордону. У згаданій компанії працюють кваліфіковані юристи, які завжди готові проконсультувати вас, вичерпно відповісти на питання, які вас цікавлять та відповідно допомогти.

Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану

Все частіше багатьох українців цікавить момент того, як зняти заборону на виїзд за кордон. Це й не дивно оскільки найбільш частою причиною заборони залишати територію України є саме наявність кредитів з борговими зобов'язаннями та аліментами. З юридичної точки зору застосування до тієї чи іншої людини даного роду заборон – спірне питання, адже конституцією нашої країни гарантовано право громадянам України на свободу пересування.

Саме тому якщо у вас є необхідність в тому аби таку заборону зняти, зверніться за допомогою до професійних та кваліфікованих юристів компанії «ПІК», які мають успішний досвід роботи у цьому напрямку. Тут не лише завжди готові захистити ваші права та інтереси, але й зробити все від себе можливе для того аби скоротити загальний термін виключення вас із бази боржників.

Для того аби швидко зв'язатися з юристом компанії, зателефонуйте в «ПІК», використовуючи один із номерів телефонів +38 (095) 150-05-01 чи +38 (097) 050-05-01, або напишіть сюди на електронну адресу – [email protected]. Ми впевнені у тому, що цією співпрацею ви залишитеся більше ніж задоволені, як і безліч клієнтів до вас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...