• Головна
  • В Бахмуті залишаються заблокованими близько 4 тисяч цивільних осіб
15:30, 1 березня 2023 р.

В Бахмуті залишаються заблокованими близько 4 тисяч цивільних осіб

В Бахмуті залишаються заблокованими близько 4 тисяч цивільних осіб

Уже помітно нові наступи російських військ, в районі Бахмута на Донеччині. Кількість військ, які кидає росія, європейські країни не спостерігали з часів Першої світової війни. Та пропри це в місті залишається близько 4 тисяч цивільних осіб. В ООН дуже стурбовані їх становищем.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Голос Америки.

За даними гуманітарних співробітників ООН, близько 4 тисяч цивільних осіб залишаються у Бахмуті. До війни там проживали 73 тисячі.

"Ситуація з безпекою залишається напруженою, для гуманітарних організацій доступ у цей район дуже ускладнений, тому мешканцям доводиться обходитись тими предметами першої необхідності, які раніше вже були доставлені до Бахмуту", - розповів прессекретар генсека ООН Стефан Дюжаррик.

Він наголосив, що усі необхідні критичні структури, такі як водогін, електрика та опалення у місті не працюють, оскільки пошкоджено громадянську інфраструктуру.

"Ми наголошуємо, що цивільне населення має бути захищене і йому має бути надана можливість безпечно залишити район військових дій у напрямку, який вони самі оберуть", - заявив Дюжаррик.

А доки ООН наголошує, ЗСУ роблять все, що можуть, щоб утримати позиції та відбити атаки ворога. І наразі наші воїни не збираються відступатимути із Бахмута.

"Зараз такого рішення немає. Якщо ми бачимо, що загроза нашому особовому складу і нашій оперативній обстановці є більшою, ніж необхідність утримувати територію, ми це робимо відводимо війська, але робимо це організовано, без паніки", - сказав спікер Східного угруповання військ ЗСУ Череватий у коментарі CNN.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...