• Головна
  • Продукт спецслужб рф: в Дніпрі виявили 16-річного адміністратора одного з каналів "ПВК Редан"
13:00, 1 березня 2023 р.

Продукт спецслужб рф: в Дніпрі виявили 16-річного адміністратора одного з каналів "ПВК Редан"

Продукт спецслужб рф: в Дніпрі виявили 16-річного адміністратора одного з каналів "ПВК Редан"

В Україні поліція заблокувала 18 Telegram-каналів та груп “ПВК Редан”, які були створені для проведення російської інформаційно-психологічної операції, дестабілізації внутрішньої ситуації в країні та втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність. Відомо, що і в Дніпрі кіберполіція встановила 16-річного адміністратора каналу нового молодіжного руху.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

За словами хлопця, канал був створений для отримання заробітку від реклами, тож для популяризації ресурсу він використав назву нового молодіжного руху. Бронювання реклами коштувало 10 доларів США. Проте на підлітків дуже легко вплинути через маніпуляції. Щоб не бути "шісткою", чи зрадником, вони можуть до останнього не видавати, з ким зв'язалися. 

Продукт спецслужб рф: в Дніпрі виявили 16-річного адміністратора одного з каналів "ПВК Редан", фото-1

Також повідомляється про затримання 13-річного адміністратора Telegram-каналу "ЧВК Редан Черкаси". І цей підліток виправдовується перед поліцією. Він говорить, що створив канал, "щоб набрати популярності".

За юними адміністраторами та їх батьками працює поліція. Окрім цього вона намагається завадили реалізувати злочинні задуми. Адже провокування конфліктів і масових бійок між підлітками – таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді.

Станом на сьогоднішній ранок вже відбулося 41 зібрання молоді у різних регіонах держави. Утім, поліція оперативно спрацювала і не допустила жодних сутичок між молоддю. До управлінь та відділів поліції було запрошено майже 800 осіб, більшість з яких – це неповнолітні.

За словами начальника управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана, за такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка наступає із 14-ти років.

"Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, ми спілкуємося із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів, але головне: ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля", — зазначив Богдан.

Продукт спецслужб рф: в Дніпрі виявили 16-річного адміністратора одного з каналів "ПВК Редан", фото-2

За даними Нацполіції, штучне поширення такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність. Тож оперативні служби разом із Кіберполіцією встановлюють джерела фінансування, адміністраторів цих інформаційних каналів та організаторів масових заходів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у багатьох містах України, зокрема в Харкові, Полтаві, Дніпрі, Львові та Івано-Франківську підлітки субкультури "ПВК Редан" збираються на бійки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...