• Головна
  • Окупанти обстріляли 10 областей України: головне по регіонах
11:30, 1 березня 2023 р.

Окупанти обстріляли 10 областей України: головне по регіонах

Окупанти обстріляли 10 областей України: головне по регіонах

Триває триста сімдесят перша доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби російські окупанти завдали 2 ракетних та 12 авіаційних ударів, включно із застосуванням 2 БпЛА. Ці дрони збили наші воїни. Також ворог здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали цивільні люди.

Редакція розкаже про ситуацію в країні.

Протягом 28 лютого та в ніч на 1 березня російські війська вели наступи у Донецькій та Луганській областях, а також обстрілювали населені пункти у десятьох областях України.

Херсонщина

Херсонську область 28 лютого російські війська обстріляли 86 разів, відомо про п'ятьох загиблих, семеро осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Окупанти били з РСЗВ, мінометів, артилерії, танків, БПЛА та авіації.

Херсон армія рф обстріляла 9 разів – вкотре били по житлових кварталах міста. Ворожі снаряди поцілили в територію державного підприємства та домівки херсонців.

Під вогнем перебували Антонівка, Інженерне, Комишани, Молодіжне, Зеленівка, мікрорайон Острів, Житлоселище та Центр.

Чернігівщина: за добу — 3 обстріли, Корюківський та Новгород-Сіверський райони, із мінометів та артилерії. Без жертв та руйнувань.

Сумщина

Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли 7 територіальних громад області: Білопільської, Новослобідської, Середино-Будської, Краснопільської, Есманської, Великописарівської. Було зафіксовано 106 прильотів.

Вдень по с. Олександрівка Великописарівської громади російський безпілотник на приватний житловий будинок скинув два вибухові снаряди типу ВОГ. Будинок пошкоджено.

Внаслідок обстрілу ймовірно з міномета по с. Старікове Шалигінської громади 28 лютого пошкоджено 3 житлові будинки, один — зруйновано. По інших громадах — без наслідків.

Запорізька

За минулу добу війська РФ обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Гуляйпільське, Шевченко, Мала Токмачка, Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Ольгівське, Новоандріївка, Білогір'я, Червоне, Малинівка, Степногірськ, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки.

Надійшло 15 повідомлень про руйнування будинків (квартир) та об’єктів в результаті обстрілів. Інші наслідки встановлюються.

Дніпропетровщина

Вночі російські військові били по району Нікопольщини вісім разів. З важкої артилерії обстріляли Нікопольську, Марганецьку, Мирівську та Червоногригорівську громади. У самому Нікополі пошкоджень зазнали транспортне та три промислові підприємства, дорожнє полотно, лінії електропередач. У Мирівській громаді — руйнування агрофірми та магазину. Побиті півдесятка будинків та господарських споруд, авто, скутер. Пошкоджені електромережа та газогін.

На решті територій працюють рятувальники та встановлюють наслідки атак. Без жертв. Наслідки обстрілу ще з’ясовуються.

Надвечір 28 лютого росіяни вдарили по Нікополю з важкої артилерії. Загиблих та поранених немає.

Харківщина

Зранку 1 березня російські війська обстріляли Чугуїв. Пошкоджений 5-поверховий багатоквартирний будинок, загорілася квартира на другому поверсі. На місці працювали рятувальники. Попередньо, без постраждалих.

На Слобожанському напрямку за добу росіяни з мінометів та артилерії обстріляли населені пункти Гатище, Ветеринарне, Стрілеча, Мороховець, Лук’янці, Тернова, Вовчанськ, Потихонове, Комісарове, Вільхуватка, Тихе, Устинівка та Анискине.

На Куп’янському напрямку війська росії били з артилерії по населених пунктах Дворічна, Гряниківка, Западне, Лиман Перший, Голубівка, Курилівка, Піщане, Кислівка і Табаївка.

28 лютого вдень росіяни знову обстріляли Куп'янськ. Пошкоджень зазнала будівля ясла-садка та 2 житлові будинки, також постраждала будівля 44-ї пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС. У Міському парку культури та відпочинку Куп'янська від осколкового поранення в живіт загинув 63-річний чоловік.

Внаслідок обстрілу 28 лютого м. Вовчанськ Чугуївського району пошкодження зазнав багатоквартирний житловий будинок.

Луганщина

росіяни також з артилерії обстріляли Невське, Червонопопівку, Діброву та Білогорівку.

Ситуація в області залишається напруженою.

Донеччина

Зранку 1 березня — авіаракетний обстріл центру Авдіївки, масований артобстріл старої частини міста. Інформація, щодо пошкоджень руйнувань та поранених встановлюється.

Активізація військ рф в районі Очеретинської громади: протягом доби обстріли з важкої артилерії та РСЗВ, три ракетні авіаудари по населених пунктах Тоненьке й Ласточкіне (внаслідок чого в селі Ласточкіне загинуло 2 людей, зруйновано та пошкоджено щонайменше 15 будинків, в селі Тоненьке зруйновано будівлю територіального центру та житловий будинок).

Вночі — обстріли позицій по лінії бойових дій, артобстріл смт Очеретине, ракетний обстріл села Орлівка. Пошкоджено три будинки. Постраждалих серед цивільних немає.

Впродовж доби — обстріли сіл Дубово-Василівка та Оріхово-Василівка, Васюківка, Федорівка, Роздолівка Соледарської громади. Зв'язку немає, інформація про постраждалих уточнюється.

Авдіївська ВА: напередодні ввечері — артобстріл промислової частини міста та Авдіївського коксохімічного заводу.

Вночі фіксувалися лише поодинокі прильоти по місту. По лінії оборони навколо Авдіївки обстріли тривали майже всю ніч. Штурми росіян на напрямках Красногорівки, Веселого, Кам'янки, Водяного, Первомайського та Невельського.

На Донеччині 3 загиблих, 4 поранених за добу.

Миколаївщина

28 лютого протягом дня війська РФ завдавали мінометних та артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади та узбережжю Куцурубської громади. Наслідки уточнюються.

Херсонщина

Від артилерійського вогню російських окупаційних військ страждають населені пункти області, що знаходяться на правому березі річки Дніпро.

Вдень російська армія била із артилерії по домівках мирних мешканців Херсона.

На вулиці Привокзальній від уламків російських снарядів смертельне поранення дістав 71-річний містянин. На вулиці Марії Фортус тяжко поранено 72-річного перехожого. Лікарі борються за його життя.

Жінку, котра мешкала на вулиці Купецькій, рятувальникам довелося визволяти з-під руїн власного будинку. Медики роблять усе можливе, аби врятувати її.

Також загинув 45-річний чоловік з селища Комишани. Травми були численними і тяжкими: постраждалий помер у приймальному відділенні лікарні. Ще одну людину поранили у Білозерці, двох – у селі Веселому. У селі Миколаївка через обстріл загинула 68-річна жінка.

Загалом через російську агресію 5 людей загинули, 7 — отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Ввечері у Херсоні російська артилерія пошкодила електролінії, через що було знеструмлено низку підстанцій. Без світла залишилася частина міста.

Полтавщина

Вночі на території області працювало ППО, відомо про збиття кількох російських БпЛА. Інформація про наслідки атаки росіян уточнюється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...