• Головна
  • Мешканці Дніпра заборгували 500 млн грн за воду: яке покарання їх може чекати
14:00, 21 лютого 2023 р.

Мешканці Дніпра заборгували 500 млн грн за воду: яке покарання їх може чекати

Мешканці Дніпра заборгували 500 млн грн за воду: яке покарання їх може чекати

У деяких громадян стає звичкою безоплатно користуватись комунальними послугами. На сьогоднішні заборгованість мешканців міста перевищує 500 млн грн. І це лише за послуги водопостачання та водовідведення. До цієї суми додався борг з абонентської плати в розмірі 60,9 млн грн.

Про це повідомляє КП «Дніпроводоканал».

Події в нашій державі надто вплинули на звичний для всіх спосіб життя та фінансові можливості не тільки громадян, а і всіх без винятку суб’єктів господарювання.

"Наше підприємство, як одне з багатьох, щодня стикається з наслідками сьогоднішніх реалій, але навіть в таких умовах продовжує здійснювати свою господарську діяльність.

Мешканці міста повинні зрозуміти, що і локальні ремонтні роботи з усунення пошкоджень на мережах, і підтримка всієї системи водопровідно-каналізаційного господарства в працездатному стані потребують грошових коштів.

Постійне зниження рівня платежів від громадян, не дозволить підприємству задовольняти потреби міста у питній воді та забезпечувати відведення стічних вод. Фахівці підприємства не зможуть фізично та технічно виконати ремонтні роботи через відсутність необхідних матеріалів та палива, оскільки за це необхідно розраховуватись з постачальниками", - пояснили в підприємстві.

Таким чином, маючи власні зобов’язання по сплаті обов’язкових платежів, які є гарантією надійного та безперебійного забезпечення міста послугами, КП «Дніпроводоканал» не може безкоштовно надавати послуги.

Боржників попередили про здійснення заходів з примусового стягнення грошей за платіжки. Це буде проводитися за нормами Цивільного процесуального кодексу України, у спрощений спосіб – в порядку наказного провадження – без виклику боржника до суду з подальшим повідомленням поштою про прийняте рішення.

Для деяких боржників стане несподіванкою наявність судового наказу, про який вони дізнаються вже після початку здійснення стягнення боргів Державною виконавчою службою України з доходів боржника або накладання арешту на майно та транспортні засоби.

Окрім того, при стягненні заборгованості в судовому порядку, з боржника буде стягнуто сплачений судовий збір за звернення до суду, через що сума боргу автоматично збільшиться:

  • на 268,40 грн. при наказному провадженні;
  • на 2684,00 грн. при позовному провадженні.

Тим абонентам-боржникам, які не можуть в повному обсязі оплатити накопичену заборгованість, рекомендується укласти договів реструктуризації. Для цього необхідно звернутись до Центрів абонентських послуг ТОВ «ЄРЦ КП».

"Шановні мешканці міста, з метою уникнення наслідків примусового стягнення заборгованості, наполегливо рекомендуємо в найкоротші терміни вирішити питання погашення боргів у кого вони є, а також забезпечити своєчасну оплату поточних нарахувань", - звернулись в КП "Дніпроводоканал".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #водоканал Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...